Luna Pilić je govorila pesmu „Jubavi“ Bobe Đuderije, poznate splitske pesnikinje. Pobednica je istakla da se prvi put takmiči na takmičenju ove vrste. Govoreći o pesmi koju je odabrala, Luna je želela da donese komad Splita i komad mora u Priboj.

Pobednica Luna Pilić  je osvojila nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Luna Pilić (Foto: Aleksandar Kovačević)

Ovogodišnji stručni žiri radio je u sastavu: prof. dr Radovan Knežević prof. Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, predsednik stručnog žirija, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Najmlađi a najkvalitetniji festival

Predsednik žirija prof. dr Radovan Knežević prof. Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koji je od početka festivala u žiriju rekao je da festival iz godine u godinu raste i razvija se na najbolji način, kao i da samo interesovanje medija govori u prilog tome.

„Na kulturnoj mapi Srbije, ovo je najmlađi, ali najkvalitetniji festival koji jedini neguje kulturu u svakom pogledu. Tokom nekoliko dana, ovde gostuju poznati glumci, muzičari, ovde se čuje ozbiljna muzika. Danima traje kvalitetan program, a ono što je najlepše, svi programi izuzetno su posećeni.“

Specijalna nagrada Neveni Nedeljković

Od ove godine ustanovljena je Specijalna nagrada „Smart produkcije“ koju čini plaketa i angažman pobednika u projektu pomenute produkcije (uloga u seriji). Žiri u sastavu Svetlana Drinjaković producentkinja, filmska i televizijska rediteljska, vlasnica i direktorka „Smart medija produkcije“ i art direktor istoimene produkcije Dukan Radenković, doneli su odluku da studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu, Nevena Nedeljković, bude prva dobitnica nagrade.

Nevena Nedeljković je istakla da je ovo jedan o najlepših festivala na kome je bila, kao i da je prezadovoljna što je bila takmičar, a posebno je istakla da je upoznala divne ljude.

Petočlani žiri koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala, doneo je odluku da Danka Milovanović, pobedi na „Internet konkursu u kayivanju poezije“. Danka je osvojila novčani deo nagrade i predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Takmičarskoj večeri prethodio je nastup gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe „Lirike“. Muzička gošća završne večeri festivala bila je glumica Dragana Mićalović koja je nastupala uz pratnju Pavla Joksimovića, dok je gost glumac bio Nebojša Dugalić, koji je bio i član stručnog žirija.

Tekst: PR TIM festivala „Dani Danila Lazovića“

Fotografije: Aleksandar Kovačević

9. festival „Dani Danila Lazović“ (Foto: Aleksandar Kovačević)

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -