Naslovna Ključne reči OTKUPNA CENA MALINE

Ključna reč: OTKUPNA CENA MALINE

POČETNA OTKUPNA CENA Maline 250 dinara po kilogramu

Postignut dogovor u resornom ministarstvu sa većinom proizvođača i otkupljivača malina da početna otkupna cena bude 250 dinara po kilogramu. Ova cena nije dovoljna - smatraju iz nekih udruženja malinara i za nedelju najavljuju okupljanja.

POLJOPRIVREDA Subvencija za podsticaj 34 miliona dinara

Za podsticaj poljoprivrednicima u opštini Čajetina izdvojeno 34 miliona dinara za 272 privredna gazdinstva. A malinari i hladnjačari nastavljaju pregovore o ceni.

CENA MALINE Ista u otkupu ili blokade

Pošto hladnjačari nude različite cene u otkupu maline u Srbiji, jedni plaćaju vilamet 510, a drugi sto dinara više, i ako ne bude ista cena ovog voća Asocijacija proizvođača maline zapretila je blokadama hladnjača u Arilju i Ivanjici.

U MALINARSTVU NIKADA DVA DOBRA ZAJEDNO Cena neočekivano skočila, prinos duplo...

U srpskom malinarstvu nikada dva dobra ne idu zajedno, ove godine cena maline je odlična, kreće se od neočekivanih 420 do 450 dinara, ali suša u vreme zrenja, a prethodno vremenske nepogode, i aprilski mraz, smanjili su količinu i kvalitet roda gotovo za 40 posto. Još jedan problem imaju malinari, teško je naći berače, iako im se nude dnevnice duplo veće nego prethodnih godina.

MALINARI DOGOVORILI MINIMALNU OTKUPNU CENU OD 165 DINARA I ODUSTALI OD...

Dogovor je postignut sinoć na sastanku sa predstavnicima te kompanije i Ministarstva poljoprivrede.

MALINARI PRETE BLOKADAMA I ŠTRAJKOM GLAĐU

Nezadovoljni malinari Zlatiborskog i Moravičkog okruga najavili blokade i štrajk glađu, od utorka, simbolično u 5 do 12.

MALINARI ODUSTALI OD PROTESTA Zadovoljni najnovijim dogovorom

Zadovoljni sastankom sa potpredsednikom vlade Rasimom Ljajićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, malinari doneli odluku da odustanu od protesta.

Početkom juna nezadovoljni MALINARI ZAKAZALI PROTEST

Nezadovoljni otkupnom cenom i nerešavanjem problema malinari zakazali protest i najavili blokadu magistralnog puta Nova Varoš - Prijepolje.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE