Umetnici za Jelenu Luković – humanitarnu prodajnu izložbu čini više od 100 radova umetnika iz Užica, Beograda, Novog Sada i iz drugih mesta. Radovi se mogu se videti i kupiti narednih sedam dana u u Gradskoj galeriji Užice.

Na prodajanoj izložbi su zastupljene sve tehnike, od crteža, slikarstva, grafike, keramike. Cene su pristupačne i radove mogu priuštiti ljubitelji umetnosti različitih platežnih mogućnosti.

Sredstva od prodaje radova namenjena su za pomoć u lečenju mlade umetnice, Užičanke Jelene Luković. Planirano je da izložba bude otvorena sedam dana od 10:00 do 18:00 časova.

U izložbenom prostoru u prizemlju Gradske galerije Užice su dela Radomira Vergovića, Milutina Koraća, Aleksandra Dimitrijevića, Dragoljuba Kaplanovića, Nataše Žilić, Jelene Tijanić Savić, Jovane Tucović, Pavla Jovovića, Sofije Bunardžić, Vladana Terzića i mnogih drugih.

Jedan broj radova je prodat tokom otvaranja izložbe. Ostali zainteresovani mogu radove kupiti ili rezervisati, pa platiti u računovodstvu Gradske galerije i kasnije preuzeti. Pravna, ali i fizička lica koja to žele, mogu direktnom uplatom na humanitarni račun platiri izabrani rad i potom ga preuzeti. Broj računa humanitarne pomoći je 205-9001032129012-15 NLB banka, na ime Jelene Luković.

Direktor Gradske galerije Užice Zoran Cvetić je otvarajući izložbu zahvalio svima koji su učestovali ili će učestovati u humanoj akciji za Jelenu.

– Narednih sedam dana imamo priliku da pokažemo i ljudskost i humanost, – reko je Cvetić. (VIDEO)

Umetnici koji su govorili na otvaranju izložbe istakli su da je to najmanje što mogu da učine da bi pomogli svojoj koleginici. Marijana Ćurčić kaže da dosta ljudi odazvalo i doniralo svoje radove.

– Pokazali smo da umemo i da pomognemo. Mislim da će Jelena biti zadovoljna, a i sugrađani će i za simboličan novac moći da kupe umetnička dela, – kazala je Marijana.

Slobodan Stanić Džingi je uputio molbu kupcima da se odazovu, jer je ovo jedan izuzetno human čin.

– Dobro bi bilo da što više radova bude prodato da bi se pomoglo Jeleni. Ne samo što su ona i njen suprug Slavko vrhunaski umetnici, oni su i izvanredni ljudi, a kako mi je poznato i među najomiljenijim su profesorima u Umetničkoj školi, – rekao je Stanić.

Umetnici za Jelenu Luković – Radovi se mogu se videti i kupiti narednih sedam dana u u Gradskoj galeriji Užice i kako neko reče: „Tim novcem nećemo moći da rešimo ništa važno i veliko, a jednoj mladoj ženi može značiti ozdravljenje.“ Neka tako i bude.

Inače, ovo nije jedina humana aktivnost, ovih dana u Užicu oranizovan je koncert, prikupljanje pomoći za Jelenu, gostovao je beogradski Balet, sav novac od prodatih karata uplaćen je za Jelenino lečenje.

Sa izložbe u Gradskoj galeriji (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Tekst i foto: Julija Janković

Pogledajte i druge tekstove iz kultureputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -