Prema podacima iz predloga odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu, koji je utvrđen na današoj sednici Gradskog veća, grad Užice je ostvarilo višak od 128,9 miliona dinara.

Ukupni prihodi ostvareni u 2020. godini iznosili su 3,333 milijardi dinara, dok su rashodi bili 3,205 milijardi dinara. U prošloj godini izvršeni su svi klasični budžetski rashodi, i to uz pojačana izdvajanja finansijskih sredstava u socijalnu zaštitu, u zdravstvo i u direktne intervencije u turizam, a da pri tome nisu bila ugrožena ulaganja u investicije, jer su se one, i pored svih teškoća izazvanih pandemijom, realizovale u ugovorenim iznosima i rokovima.

Članovi Veća dali su svoju saglasnost na izveštaje o radu Užice razvoja i Velikog parka u prošloj godini. I Užice razvoj i Veliki park pozitivno su poslovali u 2020. godini.

Formirana je Komisija za davanje mišljenja o nazivima ulica i trgova koju sačinjavaju Predrag Gavović, pomoćnik gradonačelnice, Slobodan Šiljković, član Gradskog veća, Željko Marković, direktor Istorijskog arhiva, Vesna Lučić, profesorka istorije i Marijana Zorzić Petrović, spec. inženjerka arhitekture.

Komisija će razmatrati inicijative za promenu naziva ulica i trgova i svoja obrazložena mišljenja dostavljaće Gradskom veću radi utvrđivanja predloga.

Užice i Đetinja (Foto: iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom aprila možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -