Gradsko veće Užica usvojilo pravilnik kojim se reguliše dodela besplatnih sedišta za bebe roditeljima. Ovo pravo mogu ostvariti roditelji za svoje dete koje je rođeno u ovoj godini i potrebno je još da jedan od roditelja ima prijavljeno boravište na teritoriji Užica najmanje šest meseci pre rođenja deteta.

Ovim pravom su obuhvaćena i roditelji koji imaju status interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, a duže od šest meseci su na području grada.

Na sednici Gradskog veća je prihvaćena naredba kojom je utvrđen godišnji Operativni plan odbrane od poplava za područje grada Užica na vodotokovima II reda, data saglanost na predloge izmena programa poslovanja „Bioktoša“ i „Vodovoda“ i usvojen Izveštaj o radu Gradskog pravobranilaštva za prošlu godinu.

Grad Užice, 4. mart – Obaveštenje

Grad  Užice je u cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju, obezbedio besplatna sedišta za bebe.

Uslovi za dodelu sedišta su:

–  da je  dete rođeno u 2020. godini

–  da jedan od roditelja ima prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Užica, najmanje šest meseci pre rođenja deteta.

Zainteresovani roditelji mogu podneti zahtev za dodelu besplatnog sedišta u zgradi grada Užica, u pisarnici – soba broj 12.

- Advertisement -