Festival folklora veterana, deseti po redu biće održan na Zlatiboru, u subotu, 4. decembra, u organizaciji Udruženja za negovanje tradicije „Zlatibor“.

Festival će biti održan u dvorani Kulturunog centra na Zlatiboru i okupiće 36 Kulturno-umetničkih društava i udruženja iz Srbije, Slovenije,  Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Veterani Zlatibora će ove godine otvoriti Festival sa koreografijom „Igre iz Beograda“ koju je postavila umetnički rukovodilac Mira Milinković.

Festival folklora veterana će svečano biti otvoren 4. decembra u 13 časova.

Novogodišnji koncerti na zlatiborskom Kraljevom trgu

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, po dugogodišnjoj tradiciji, s posebnom pažnjom pripremaju obeležavanje novogodišnjih praznika na najposećenijoj planini u Srbiji.  Zlatiborski doček Nove godine uz atraktivne zabavno-muzičke sadržaje s poznatim izvođačima na Kraljevom trgu uvek okuplja hiljade posetilaca.

Za doček 2022. godine, za najbolji provod u novogodišnjoj noći na „zlatnoj planini“ ustanovljen raznovrstan program u vidu tri novogodišnja koncerta na pozornici Kraljevog trga, sa repertoarom za sve ukuse.

Tu trodnevnu seriju vrhunskih koncerata na otvorenom započeće jedna od najuspešnijih pevačica narodne muzike, Vesna Zmijanac i Alen Islamović (31.12.), bivši član grupa Divlje jagode i Bijelo dugme.

Tradicionalno će u noći dočeka tačno u ponoć biti priređen vatromet kada će zagrmeti i trube orkestra Dejana Jevđića.

Reprizu dočeka i dobar provod u prvoj večeri nove 2022. godine na Kraljevom trgu obeležiti nastup popularne Senide Hajdarpašić, poznate kao Senidah (01.01.).

Naredne večeri (02.01.) uslediće nastup legendarnog rok benda, Parni Valjak.

Svi koncerti na Kraljevom trgu su sa početkom u 21 čas.

Dobro poznata imena muzičke scene, koja će nastupati na Zlatiboru obećavaju još jednu Novu godinu za pamćenje. Pored dočeka na otvorenom hotelijeri i restorani su pripremili veoma bogatu ponudu, tako da sve koji budu boravili na Zlatiboru u novogodišnjoj noći očekuje odličan provod.

Sa jednog od ranijih dočeka Nove godine na Zlatiboru (Foto: TO „Zlatibor“)

Hroniku kovid – 19 tokom novembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -