Dr Radmila Smiljanić je sahranjena u ponedeljak, 25. oktobra u 13 časova, na užičkom groblju „Sarića Osoje“.

Dr Radmila Rada Smiljanić je preminula 22. oktobra 2021. godine u 66. godini života, u Novom Sadu od posledica koronavirusa.

25. oktobar

Od momenta kada je preminula ispred zgrade Skupštine grada, Užičani su palili sveće, otvorena je knjiga žalosti u holu zgrade, a Služba za transfuziju krvi organizovala je komemoraciju.

Dr Smiljanić je rođena 1955. godine u Lučanima gde je završila osnovnu školu. Srednju medicinsku učila je u Čačku, dok je Medicinski fakultet završila u Beogradu.

U užičkoj bolnici je stažirala a potom počela da radi u Službi za transfuziju. Specijalizaciju za transfuziologiju u Beogradu je završila u 28. godini života. Subspecijalizaciju imunologije i alergologije završila je u Zagrebu, najboljoj katedri iz te oblasti u bivšoj Jugoslaviji.

Radni vek je provela u Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice Užice odakle je otišla u penziju. Godinam se bavila i humanitarnim radom, bila je požrtvovana članica Kola srpskih sestara.

Dr Radmila Rada Smiljanić iza sebe je ostavila majku, supruga, tri sina i unuka.

23. oktobar

Vest o smrti poznate užičke doktorke Radmile Rade Simljanić, koja je bila transfuziolog, imunolog i arelgolog sa subspecijalizacijom potresla je mnoge Užičane.

Svi koji žele mogu se upisati u knjigu žalosti danas i sutra.

Sahrana će biti na groblju „Sarića Osoje“ u ponedeljak, 25. oktobra u 13 časova.

Svoj radni vek dr Smiljanić je provela u užičkoj bolnici, jedno vreme i kao načelnica Službe za transfuziju gde je dala ogroman doprinos razvoju ove službe.

Dr Rada Smiljanić je godinama bila načelnica transfuzije, bila je izuzetna stručnjakinja, zahvaljujući njoj Služba za transfuziju krvi je bila u samom vrhu.

Svi se slažu u oceni da je kao lekarka dala veliki doprinos za zdravstvo Užica i regije.

Dr Smiljanić je bila politički angažovana od pre nekoliko godina. Svojevremeno je bila kandidatkinja za gradonačelnicu Užica, na predlog stranke „Zdrava Srbija“.

Dr Radmila Smiljanić je u politiku ušla sa željom – da doprinese boljem životu svojih sugrađana, – umela je često da kaže.

Od 2020. godine nastupala je kao samostalna odbornica u Skupštini grada Užica.

Dr Radmila Rada Smiljanić (Foto: Iz aarhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom oktobra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -