Ćerka sunca – promocija nove knjige užičkog autora Andrije Terzića biće održana sutra u bašti GKC, pored autora publici će se obratiti i književnik Neven Milaković i istoričar Nemanja Dević, a predviđeni su i gosti iznenađenja.

Roman „Ćerka Sunca“ je pisan u ženskom rodu, u prvom licu jednine, nameće jedno interesantno pitanje autoru: “Kako na takav način poznaje psihološku prirodu žene?”, što se zapitala i sama urednica romana.

Njeno ime je Senka, a ona je sve, samo ne tuđa senka. Rodom je iz Belog Polja, kraj Peći i ćerka je srpske majke Jasne i italijanskog vojnika. Njen život dobija turbulentan preokret nakon majčine smrti godinu dana nakon nestanka njenog oca, za koga i nije bila suviše emotivno vezana.

Još kao dete osetila je hladnoću pištolja među rukama i nalik dečaku, znala je da se pobije kako sa Albancima, tako i sa Srbima. Ratoborna je, pravedna, svoja i svojski ljuta! Ljuta na Boga, ljuta na svet, zalutala među dva bedema: ljubavi svoje majke i nepravednosti događaja kojima je svedok. Spletom okolnosti, ona svoj život nastavlja u USA, gde završava fakultet i vremenom postaje „CIA hitwoman“ i to ne bilo kakva. Već jedna od najboljih na svetu.


Nakon izvršenih nekoliko ubistava opasnih i bitnih ljudi, advokata, špijuna, dobija poziv od Sigurne kuće blizu Vašington DC-a (gde i živi) i iznenađena prirodom sastanka (privatni, zatvoreni sastanak), odlazi, očekujući da će naredni zadatak biti najvažniji zadatak u njenoj dosadašnjoj karijeri. Ona se kroz duboke monologe koji se digresivno prelamaju kroz roman, često okreće prošlosti i majci, ali i ka mnogim njenim grehovima.

Na sastanku u Sigurnoj kući dobija zadatak da ubije naslednika ideje Esad-Paše Toptanija i tako ujedini Srbe i Albance. Ameri znaju da je Senka siguran igrač i da je povratak kući nakon toliko godina neće slomiti, ali, ipak, za njom šalju „Čistača“, kao mač sa dve oštrice: biće tu da ubije uz nju ili da ubije nju, ukoliko se Senka okrene protiv njih. Sledi neverovatan zaplet koji će biti glavni razlog zašto će „Ćerka sunca“ jednog dana biti odličan film! 

Ja se uzdam u Boga, a da li će Senka uvideti ko jedini vuče konce, shvatićete kada budete pročitali roman. Samim tim ćete ga i proživeti.

Promocija romana „Ćerka sunca“, užičkog autora Andrije Terzića, biće održana sutra, u petak, 13. maja, u bašti Gradskog kulturnog centra, sa početkom od 19:00 časova. Pored autora publici će se obratiti i književnik Neven Milaković i istoričar Nemanja Dević, a predviđeni su i gosti iznenađenja.

Izdavač ovog romana je izdavačka kuća „A.T. and friends“.

Gradski kulturni centar (Foto: Iz arhive Užicemedaia)

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom maja možete pogledati OVDE.

- Advertisement -