Centar dečjih letovališta planira obnovu objekta na Tari

Centar dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda, predstaviće se na ovogodišnjem 43. Međunarodnom sajmu turizma. Kako navode, najmlađi će leto moći da provedu u renoviranim objektima u prirodi, po pristupačnim cenama. Centar nastavlja sa ulaganjima u svoje objekte, u planu obnova paviljona na Tari, koji će biti rekonstruisan po najsavremenijim standardima.

212
Sa jednog od ranijih sajmova turizma u Beogradu (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Centar dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda (CDL) predstavlja svoju bogatu ponudu za ovu godinu. Na štandu CDL-a, u hali 4 Beogradskog sajma, od 24. do 27. marta, predstavljaju sadržaje u objektima širom Srbije, namenjene deci predškolskog i školskog uzrasta, ali i porodicama sa decom, mladima, sportistima i rekreativcima.

– Predstojeće leto možete provesti u jednom od sedam objekata Centra – Šuplja stena na Avali, Mitrovac na Tari, Stanišinci na Goču, na Bukulji, Rudniku, Divčibarama, a uskoro i u Brusu, nadomak Kopaonika. Reč je o programima koji su prilagođeni svima – letovanja, zimovanja, školske ekskurzije, rekreativna nastava u prirodi, sportske pripreme svih uzrasta, pešačke ture, izleti i drugi zabavni, edukativni i rekreativni sadržaji,- navodi se u saopštenju.

Direktorka Centra Tanja Santrač poziva posetioce Sajma da se o ovogodišnjoj izvanrednoj turističkoj ponudi po izuzetno pristupačnim cenama, informišu na štandu CDL-a.

– Ponosni smo što nas godišnje posećuje više od 32.000 mališana. Posebno sam srećna jer su protivepidemijske mere ublažene i konačno je moguće organizovanje ekskurzija, rekreativnih nastava, zimovanja i letovanja. To znači da nam se mališani vraćaju u objekte. Godine iza nas su bile izuzetno teške za sve, posebno za granu turzma, ali velikim zalaganjem i upornim radom uspeli smo da većinu objekata renoviramo i nabavimo nove mašine, uređaje, nameštaj i na taj način poboljšamo ponudu i spremimo se za predstojeću sezonu.

Raduje me i činjenica da se sve više mladih i porodica sa decom odlučuje da svoj odmor ili vikend provede u našim objektima, mi smo se priključili i programu šeme vaučera koje je omogućilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, da i na taj način izađemo u susret građanima koji žele da koriste benefite koje pruža naša država, – navodi Tanja Santrač.

Sva odmarališta Centra raspolažu terenima za male sportove, trim stazama, spravama za vežbanje, a u pojedinim objektima su na raspolaganju i bazeni, u zimskom periodu staze za skijanje i kliskanje, kao i restorani otvorenog tipa u kojima možete uživati u lepom ambijentu i uz dobar zalogaj.

Centar dečjih letovališta – Novine u radu

U Centar dečjih letovališta, čiji je osnivač Grad Beograd, od 2018. godine do danas, kroz kapitalna ulaganja koja podrazumevaju različite radove na objektima, kupovinu novog nameštaja, opreme, vozila i mehanizacije, uloženo je više od 100 miliona dinara. Uz podršku grada Beograda i iz sopstvenih sredstava renovirani su objekti i uvećani kapaciteti na Bukulji u Aranđelovcu, Stanišincima na Goču, Stevan Filipović na Divčibarama.

U narednom periodu Centar nastavlja sa ulaganjima u objekte, te je u planu obnova još jednog paviljona na Tari, koji će biti rekonstruisan po najsavremenijim standardima, dok je za odmaralište na Rudniku spreman projekat za kompletno renoviranje, a u planu je i renoviranje bungalova i bazena koji su u sastavu objekta Šuplja stena na Avali, kao i kompletna rekonstrukcija novog objekta u Brusu.

Boravak dece na Tari

Deca sa Kosova i Metohije iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije završili su boravak u odmaralištu „Mitrovac na Tari“. U ovoj grupi je bilo oko 200 školaraca. Prezadovoljni gostoprimstvom Centra dečjih letovališta i odmarališta đaci osnovnih škola iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice izrazili su želju da ponovo dođu na ovu planinu. Mnogi od njih su ovde naučili i da skijaju, većina je uživala u edukativno-zabavnim radionicama.

Inače, da podsetimo, Međunarodni sajam turizma 43. po redu, u toku je u Beogradu, spada u najznačajnije turističke manifestacije u zemlji i regiji, predstavljaju se dostignuća savremene turističke privrede, posetiocima se prezentuju ponude o zanimljivim i interesantnim putovanjima, izletima, godišnjim odmorima…

Boravak dece sa Kosova na Tari (Foto: Centar dečjih letovališta)

Hroniku kovid – 19 tokom marta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije tokom marta u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -