Na „Festivalu dobrog ukusa“ svoje proizvode i delikatese, raznovrsna jela i pića predstavilo je tridesetak proizvođača tradicionalne hrane iz Srbije, Crne Gore i BiH, zajedno sa ugostiteljskim objektima koji posluju na Zlatiboru.

Učesnici festivala su PG „Budimirović“ (Bogatić), COD „Luna“ (Rudo), PG „Željko Macanović“ (Pljevlja), PG „Pešić / Udruženje“ (Bijelo Polje), PG„Ojdanić“ (Ravni), Agrarni fond grada Trebinja „Herzeg House “ (Trebinje) , PG „Dosković“ (Prijepolje), SZR „Prerada mesa Radovanović“ (Čajetina), „Suhomesnati proizvodi Marić“ (Mačkat), „Šopalović Širet“Čajetina, PG „Ljubojevic“ (Čajetina), PG „Milojević“ (Čajetina), mlekara „Naša Zlatka“ (Čajetina), mlekara „Biljana Krin“ (Čajetina), društvo pčelara „Zlatibor“(Čajetina), PG „Zečević“ (Čajetina), pršutana „Aćim” (Čajetina), destilerija „Zarić“ (Kosjerić), „Zdravlje iz prirode“ (Užice), PG „Filipović“ (Čajetina).

Tokom festivala organizovana je kreativna kuvarska radionica u kojoj su učestvovali predstavnici hotela Mona i Zelenkade, Vip Case, poslastičarnice „ Fenix“, a gastronomsku radionicu je moderirao Gastronomad Lepi Brka. Oni su tradicionalne proizvode priremali na tradicionalan način. Radionica je imala i humanitarni karakter, jer se kupovinom vaucera za konzumaciju hrane, pomagalo dnevnom boravku sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine.

Svojim nastupom „Festival dobrog ukusa“ upotpunila je ženska pevačka grupa „Ogrlica od bisera“ pod rukovodstvom gospođe Jasne Vasiljević – Milanović, koja neguje narodne izvorne pesme, bori se za očuvanje tradicije i u sklopu je kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Beograda.

Posetioci „Festivala dobrog ukusa“ mogli da probaju proizvode, ali i da kupe izloženo.

Sajam hrane „Festival dobrog ukusa“ organizovalo je Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko agrar“ uz podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) i GIZ, opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

- Advertisement -