Opština Priboj prvi put od oktobra ove godine omogućiće školovanje na Visoko tehničkoj mašinskoj školi svim zainteresovanim za sticanje diplome strukovnog inženjera mašinstva. Cilj je da se visoko obrazovanje omogući neophodnom kadru za razvoj privrede u ovom kraju.

Posle sastanka u Trsteniku sa rukovodstvom Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija u pribojskoj Slobodnoj zoni održana je prezentacija  škole povodom otvaranja njene jedinice.

Studenti će koristiti i mogućnost dualnog obrazovanja, u kompleksu Slobodne industrijske zone u kojoj će se ova visokoškolska jedinica nalaziti i u pogonima FAP Korporacije.

-Dolazak visokoškolske jedinice mašinskog smera je novi znak velike podrške države Priboju i još jedan korak u jačanju ekonomske situacije u našoj opštini- rekao je Krsto Janjušević, narodni poslanik iz Priboja.

A predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, istakao je da će lokalna samouprava finansirati školovanje prvih 30 upisanih studenata, dok će ostali troškovi ići na teret škole.

Predstavnik Ministarstva prosvete Branislav Jeremić, početak visokog obrazovanja smatra veoma značajnim za budućnost ove lokalne sredine.

Dr Milomir Mijatović, direktor Visoke tehničke mašinske škole strukovnih studija iz Trstenika ističući značaj saradnje naglasio je da obrazovanje predstavlja jedan od načina da se mladi zadrže u Priboju uz dobre uslove školovanja.

Najavljeno je da će se u budućnosti ovde otvarati i drugi studijski programi u skladu sa potrebama tržišta rada.

Nastava će biti organizovana u Upravnoj zgradi Slobodne zone a sa završetkom trogodišnjih studija studenti će sticati zvanje strukovni inženjer mašinstva.

Foto: Opština Priboj

- Advertisement -