Biće to 543. premijera, a užičko pozorište na ovaj način nastavlja da promoviše rad lokalnih dramskih pisaca.

-„Kako održavati fikus“ govori o savremenoj srpskoj porodici sa svim svojim frustracijama, snovima i ambicijama. To je priča o jednom petogodišnjem dečaku, koji još uvek ne priča, ali zato odlično igra zumbu… Zahvaljući svojoj ambicioznoj baki, nekadašnjoj

Ognjen Obradović

jugoslovenskoj zvezdi, dečak postaje poznat na društvenim mrežama. U tome svako od likova ima svoj udeo, ali i svoju direktnu ili indirektnu korist. Izazovi koje donosi novonastala „popularnost“ nateraće ih da se suoče sa sobom i da preispitaju svoje granice. Međutim, da li se točak koji su pokrenuli može tako lako zaustaviti?, piše u dramaturškoj belešci.

Pisac drame, Ognjen Obradović rođen je u Užicu 1992. gde je završio osnovnu školu i Užičku gimnaziju, a onda je diplomirao na FDU u Beogradu na odseku Dramaturgije i trenutno je na doktorskim studijama na ovom fakultetu. Do sada je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta izvedena njegova drama „Nedelja: juče, danas, sutra“, a „Hajka na vuka“ u Šabačkom pozorištu, dok su na Radio Beogradu emitovane dve drame, „Put u Lisabon“ i „Da mi je da spustim ovu suzu“. Ognjen Obradović piše i poeziju i dobitnikje nagrade„Mladi Dis“.

Jug Đorđević

Predstavu je režirao mladi reditelj Jug Đorđević, Ognjenov vršnjak iz Vranja, koji do sada ima nekoliko režija. Prvu profesionalnu uradio je u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju po tekstu Tijane Grumić „Kepler 452-6“. Za ovu predsta Jug i Tijana  podelili su „specijalnu nagradu za novu pozorišnu osećajnost“ na festivalu „Joakim Vujić“ u Novom Pazaru, a predstava je bila i u glavnoj selekciji Sterijinog pozorja 2018. godine.

Predstava „Kako održavati fikus“ počinje u 20,30 sati na Maloj sceni Narodnog pozorišta, a u predstavi igraju: Tanja Jovanović, Tijana Karaičić, Dušan Radojičić i Nemanja Jovanović. Scenografiju i kostimografiju je uradila Velimirka Damnjanović, muziku Julija Đorđević, a dizajn zvuka je Nikola Pejović.

- Advertisement -