Školska uprava Užice pokriva 44 osnovne, 21 srednju i tri specijalizovane škole, dve muzičke i specijalnu školu. Ove  škole se nalaze na području grada Užica i osam opština Zlatiborskog okruga, odnosno Čajetine, Nove Varoši, Priboja, Prijepolja, Bajine Bašte, Požege, Arilja i Kosjerića.

Nova školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje sutra, 3. septembra. Učenici u centralnoj Srbiji imaće u narednoj školskoj godini četiri raspusta – jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust. Učenici u Vojvodini imaće jedan raspust manje, jer je izostavljen jesenji raspust.

Kalendarom obrazovno – vaspitnog rada za osnovne škole prvo polugodište počinje sutra i završava se 31. januara 2019. godine.

Drugo polugodište počeće u ponedeljak, 18. februara 2019. godine, a završava se u petak, 31. maja za učenike osmog razreda, odnosno u petak, 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Na prvu kratku pauzu – jesenji raspust, učenici će vec u novembru i taj raspust trajaće četiri dana od 9. do 12. novembra.

Zimski raspust za učenike u Vojvodini, prema obrazovno-vaspitnom kalendaru koji donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, počinje 24. decembra, a završava se 14. januara 2019. godine.

Za učenike u ostatku Srbije raspust je podeljen u dva dela. Prvi deo počinje u četvrtak, 3. januara, a završava se u utorak, 8. januara 2019. godine. Neradni će biti i 1. i 2. januar zbog Nove godine.

Drugi deo zimskog raspusta počinje u petak, 1. februara, a završava se u četvrtak, 14. februara 2019. godine. Na zimski raspust se naslanja i Dan državnosti, te će tako drugo polugodište početi 18. februara.

- Advertisement -