I ove godine Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dodelilo je Svetosavske nagrade za 2018. godinu, a među nagrađenima je jedna užička škola – Osnovna škola „Slobodan Sekulić“.

U obrazloženju se navodi da Osnovna škola „Slobodan Sekulić“ u Užicu veliku pažnju posvećuje obezbeđivanju uslova za kvalitetno obrazovanje i vaspitanje svih učenika.

Prilikom spoljašnjeg vrednovanja za sveukupan kvalitet rada škole, ocenjena je najvišom ocenom. Sa značajnim rezultatima učestvovala je u brojnim projektima u oblasti osnovnog obrazovanja. Realizacijom projektnih aktivnosti, obezbeđena su sredstva za podsticanje mera za energetsku efikasnost i obezbeđeni uslovi za smanjenje potrošnje vode. U okviru projekta „Shere”, od strane Agencije za evaluaciju i monitornig.

Školi je dodeljena uloga domaćina fokus grupa za vrednovanje i praćenje mnogih projekata. Svojom efikasnom organizacijom, negovanjem timskog rada i otvorenošću za učenje i razmenu primera dobre prakse, kao i ostvarivanjem saradnje sa školama iz regiona i lokalnom zajednicom, kontinuirano se obezbeđuju i unapređuju uslove za ostvarivanje kvalitetnog obrazovanja i vaspitanja, – navedeno je u obrazloženju.

- Advertisement -