Bespovratna sredstva namenjena su za započinjanje sopstvenog biznisa, a konkurs je raspisao Inovacioni biznis centar Zlatibor, kako bi se početnicima na tržištu omogućilo da na lakši način realizuju svoje ideje u praksi.

Inovacioni biznis centarZlatibor obezbedio je bespovratna sredstva u iznosu od 300.000,00 do 600.000,00 dinara, namenjena za započinjanje sopstvenog biznisa, i predstavljaju način su da se početnicima na tržištu omogući da na lakši način realizuju svoje ideje u praksi.

Konkurs za razvoj preduzetništa je raspisan i u njemu su precizno navedeni uslovi za dobijanje bespovratnih sredstava, predviđa i rangiranje projekata a start up-ovi iza kojih stoje žene i lica mlađe od 30 godina dobijaju dodatne poene.

„Uz uslov da su nezaposlena lica, potencijalni preduzetnici u ovaj program moraju ući sa minimalnim učešćem od 20% od vrednosti projekta. Bespovratna sredstva na koja mogu da računaju moraju se planirati u projektu, takođe i iskoristiti, isključivo za nabavku osnovnih sredstava, ili operativne troškove u iznosu od 20%od ukupnog iznosa podsticaja.

Svi koji žele da se na ovakav način oprobaju u tržišnoj utakmici mogu da računaju na savetodavnu i organizaciono tehničku pomoć Inovacionog biznis centra Zlatibor.

Potpisanu prijavu sa pratećom dokumentacijom doneti lično u Inovacioni biznis centar Zlatibor“, navodi se u saopštenju.

Konkurs za bespovratna sredstva će biti otvoren do utroška sredstava.

Prijavu na konkurs kao i tekst konkursa možete preuzeti putem linka.

Inovacioni biznis centarna Zlatiboru od 2021. godine

Inače, Inovacioni biznis centar otvoren je na Zlatiboru, jula 2021. godine, sa idejom da pomogne razvoj inovacija i preduzetništva u zlatiborskom kraju i bude podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u projekat i opremanje centra, a opština Čajetina je obezbedila prostor i 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

Regionalni inovacioni startap centar u Užicu postoji od 2020. (Foto: Arhiva UžiceMedia)

U Užicu Regionalni biznis inovacioni startap centar postoji od 2020. godine, u kome su svoj biznis počeli mnogi, a među njima i IT sektor.

- Advertisement -