Bespovratna sredstva namenjena su za započinjanje sopstvenog biznisa, a konkurs je raspisao Inovacioni biznis centar Zlatibor, kako bi se početnicima na tržištu omogućilo da na lakši način realizuju svoje ideje u praksi.

Inovacioni biznis centar Zlatibor obezbedio je bespovratna sredstva u iznosu od 300.000,00 do 600.000,00 dinara, namenjena za započinjanje sopstvenog biznisa, i predstavljaju način su da se početnicima na tržištu omogući da na lakši način realizuju svoje ideje u praksi.

Konkurs za razvoj preduzetništa je raspisan i u njemu su precizno navedeni uslovi za dobijanje bespovratnih sredstava, predviđa i rangiranje projekata a start up-ovi iza kojih stoje žene i lica mlađe od 30 godina dobijaju dodatne poene.

„Uz uslov da su nezaposlena lica, potencijalni preduzetnici u ovaj program moraju ući sa minimalnim učešćem od 20% od vrednosti projekta. Bespovratna sredstva na koja mogu da računaju moraju se planirati u projektu, takođe i iskoristiti, isključivo za nabavku osnovnih sredstava, ili operativne troškove u iznosu od 20%od ukupnog iznosa podsticaja.

Svi koji žele da se na ovakav način oprobaju u tržišnoj utakmici mogu da računaju na savetodavnu i organizaciono tehničku pomoć Inovacionog biznis centra Zlatibor.

Potpisanu prijavu sa pratećom dokumentacijom doneti lično u Inovacioni biznis centar Zlatibor“, navodi se u saopštenju.

Konkurs za bespovratna sredstva će biti otvoren do utroška sredstava.

Prijavu na konkurs kao i tekst konkursa možete preuzeti putem linka.

Inovacioni biznis centar na Zlatiboru od 2021. godine

Inače, Inovacioni biznis centar otvoren je na Zlatiboru, jula 2021. godine, sa idejom da pomogne razvoj inovacija i preduzetništva u zlatiborskom kraju i bude podršku pravnim i fizičkim licima sa teritorije opštine Čajetina za konkurisanje na dostupnim konkursima.

Vlada Srbije je uložila 20 miliona dinara u projekat i opremanje centra, a opština Čajetina je obezbedila prostor i 15 miliona dinara za funkcionisanje centra i razvoj preduzetništva.

Regionalni inovacioni startap centar u Užicu postoji od 2020. (Foto: Arhiva UžiceMedia)

U Užicu Regionalni biznis inovacioni startap centar postoji od 2020. godine, u kome su svoj biznis počeli mnogi, a među njima i IT sektor.

- Advertisement -