Poznata izletišta kao što su Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, Ribničko jezero i mnoga druga, već od ranih jutarnjih časova puna su posetilaca koji tradicionalnoorganizuju prvomajski uranak. Sunačno i toplo vreme, zelenilo zlatiborskih livada, miris roštilja, nasmejana lica izletnika, pa čak i zvuci trube, slika su koja danas najbolje opisuje Zlatibor.
Lokaliteti Stopića pećina, Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu i vodopad Gostilje otvoreni su za posetioce, a tokom dva praznična dana na Torniku radi žičara za panoramsko razgledanje i drugi zabavni sadržaji. Pešačke i biciklističkestaze, kao i vidikovci na okolnim vrhovima uređeni su ispremno dočekuju brojne ljubitelje prirode i aktivnog odmora.
Praznik na Zlatiboru zadovoljno su dočekali i hotelijeri. Popunjenost smeštaja u zlatiborskim hotelima je iznad 95 odsto, a brojem gostiju i rezervisanih noćenja zadovoljni su i izdavaoci privatnog smeštaja.
Zabava na Zlatiboru nastavila se u popodnevnim satima programom na početnoj stanici buduće Gold Gondole, a potom na Kraljevom trgu nastupom Zorana Kesića i grupe „Inspektor Blaža i Kljunovi“ .
A sinoć, kao što se na našoj fotografiji vidi, nepregledna kolona iz pravca Zlatibora ka Užicu.

- Advertisement -