Osim odmora, prvomajski praznik na Zlatiboru iskorišćen je i za obeležavanje početka radova na početnoj stanici gondole, najvažnijoj investiciji zlatiborskog turizma. Upriličeno je to u organizaciji opštine Čajetina i Javnog preduzeća “Gold gondola Zlatibor”, i to izlivanjem betona u temelje početne stanice gondole u blizini zlatiborske pijace. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktorka JP “Gold gondola” Bojana Božanić označili su početak radova na ovom delu najznačajnijeg projekta, čija je poslednja stanica već završena na Torniku. Oni su u svojim izjavama najavili da bi gondola, uprkos problemima i opstrukcijama u izdavanju dozvola za njenu gradnju, mogla biti gotova do krajate tekuće godine, posle čega će kao izuzetna atrakcija biti na raspolaganju svim gostima i meštanima Zlatibora.
A na Kraljevom trgu glavna prvomajska dešavanja u okviru sadržajnog zabavno gprograma bila su “stand-up” nastup Zorana Kesića i večernji koncert popularne grupe “Prljavi inspektor Blaža i kljunovi”.
Satirični i uvek aktuelni Kesić najpre je kod početne stanice gondole, a potom i na bini Kraljevog trga u svom prepoznatljivom stilu emisije “24 minuta” komentarisao najbitnija dešavanja naše svakodnevice, ali i zlatiborskog duha i erskog humora.
Na nastupu “Blaže i kljunova” čuli su se prepoznatljivi rock tonovi, u samo njima svojstvenom maniru i fazonu. Nizali su se hitovi: “Nisam dijamant”, “Srbijo”, „Nema problema“, „Prljavi Hari“, „Vive La France“, „Ne mogu bez nje“, “Pamela” i drugi, Blaža je bio neumoran i posebno inspirisan u rodnom kraju svog dede.
Publika je i ovom prilikom ispunila Kraljev trg, a ovim zanimljivim programima Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina nastavile su tradiciju organizovanja kvalitetnih koncerata tokom prazničnih i letnjih dana na glavnoj pozornici najposećenije planine Srbije.

- Advertisement -