Trg partizana (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

ZaČEPimo predrasude – Učesnici će kroz zabavu, druženje i likovno-kreativni rad, uz podršku svojih učitelja i stručnih lica, kredama crtaju i iskazati svoja zapažanja na temu „Životna sredina i inkluzija“. Predviđeno je da učenici prikažu svoje kreativne radove nastale i korišćenjem čepova.

Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice pokrenulo je januara 2014. godine, u saradnji sa prijateljima Udruženja, akciju „ZaČEPimo predrasude“. Akcija prikupljanja plastičnih čepova (i druge tvrde, reciklabilne plastike) sadrži više motiva:


Očuvanje životne sredine kroz propagiranje reciklaže plastičnog otpada;


Upoznavanje što većeg broja sugrađana sa radom i aktivnostima Udruženja i


Obezbeđivanje određenih finansijskih sredstava namenjenih unapređenju položaja članova Udruženja.


„Od početka akcije najponosniji smo na učešće naših sugrađana, a posebno onih najmlađih i mladih – dece predškolskog (vrtićkog) i školskog uzrasta koji daju najveći doprinos našoj akciji tokom svih devet godina trajanja akcije. Ta činjenica ima specifičnu težinu ako se uzme u obzir činjenica da se i ekološka svest i empatija najlakše i trajno formiraju u mlađem uzrastu“, – kažu iz Udruženja i dodaju:


„Akciji su se od početka priključile mnoge ustanove i javna preduzeća, organizacije, kao i kompanije i preduzetnici iz Užica i regiona.
Udruženje, povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, realizuje kao deo svojih programskih aktivnosti jedan tzv. likovno – ekološki performans „ZaČEPimo predrasude“ na Gradskom trgu u ponedeljak, 5. juna 2023. godine, sa početkom u 12:00 časova.


Akcija je osmišljena tako da učesnici, kroz zabavu, druženje i likovno-kreativni rad uz podršku svojih učitelja i stručnih lica, kredama crtaju i iskažu svoja zapažanja na temu „Životna sredina i inkluzija“. Takođe, učenici će prikazati i svoje kreativne radove nastale i korišćenjem čepova.


Aaktivnost je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja“, navedeno je u informaciji iz Udruženja invalida cereberalne i dečije paralize Užice i Ane Đokić, koji su uputili poziv da se sutra, u podne, pridružimo akciji.

- Advertisement -