19.4 C
Užice
četvrtak, 1 juna, 2023
Naslovna Ključne reči OSI

Ključna reč: OSI

CVET JEDNAKOSTI Manifestacija „Kikini dani“

Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice raspisuje novinarski konkurs "Cvet jednakosti" u okviru tradicionalne manifestacije "Kikini dani".

UDRUŽENJE „ANĐELI“ Čista i najiskrenija emocija

- Na početku mi nije bilo jednostavno, ali sam se trudila da potpuno spremna dođem na probe, da imam korektan i iskren odnos prema svima. Tako smo počeli da gradimo poverenje. Kod njih nema laži, nema prevare. Sve je čista i najiskrenija emocija kakvu ni od koga ne možete dobiti - kaže Dragana Tomović, koja od 2019. godine vodi folklornu sekciju u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Anđeli“ Užice

PRIJEM ZA OSI Društvo jednakih šansi

Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (OSI) u Užicu je priređen prijem za predstavnike 12 gradskjih udruženja, sa ciljem da se promoviše razumevanje problema invaliditeta, da se podrži dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Međunarodni dan OSI Besplatna vožnja gondolom

Obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (OSI) ima za cilj da se promoviše razumevanje problema invaliditeta, uz obaveznu podršku za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom. Preko milijardu ljudi svetske populacije, živi sa nekim oblikom invaliditeta i suočavaju sa brojnim barijerama. U Srbiji je oko 800.000, a u Užicu 4.754 osobe sa svim vrstama invaliditeta.

POSAO JE NAŠA POBEDA

Posao je pobeda osoba sa invaliditetom jer predstavlja pravu podršku u ostvarivanju prava. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala Užice koja pokriva šest opština ukupno je 378 osoba sa invaliditetom od kojih su 183 žene.
- Advertisement -
1,726FanovaLajkuj
748PratilacaZaprati
15PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE