12.1 C
Užice
понедељак, април 22, 2024
Naslovna Ključne reči OSI

Ključna reč: OSI

KULTURA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM Šta je potrebno uraditi?

- Imamo neke ustanove kulture koje nemaju rampe za osobe sa invaliditeom. Radujemo se najavi završetka radova i izgradnji lifta u GKC. U interesu nam je da Narodni muzej Užice bude što prilagođeniji osobama sa invaliditeteom, - kaže Ana Đokić sekretarka Udruženje cerebralne i dečje paralize Užice.

SVETSKI DAN AUTIZMA Dve decenije rada užičkog Udruženja

Centralna manifestacija obeležavanja 2. aprila Svetskog dana autizma, održana je u Užicu, prisustvovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković. Procenjuje se da u Srbiji ima 3.000 osoba sa autizmom.

CVET JEDNAKOSTI Za najbolje novinarske priče i učeničke radove

U kategoriji internet priloga, pobednik je priča „Zauvek deca“ – autorke Slađane Dimitrijević, objavljena na sajtu UNS-a, najbolji radio prilog novinarke Tijane Lukić iz Radio Beograda.

ANA ĐOKIĆ sekretarka Dobra saradnja sa lokalnim medijima

- Skrećemo pažnju građanima na sve bitne stavari za naše funkcionisanje u zajednici, potom lokalnoj samoupravi u kom delu treba da usmeri svoje resurse na potpunijoj integraciji osoba sa invaliditetom, a lokalni mediji nam u tome pomažu, - kaže Ana Đokić sekretarka Udruženja distorfičara Zlatiborskog okruga.

Šahovski turnir „PRIJATELJSTVA“ Na Beloj Zemlji

Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice organizuje šahovski turnir "Prijateljstva" osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom Užice 2023. Šah je čest izbor mnogih osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom, omogućava im da iskažu svoje sposobnosti, vežbaju i razvijaju volju, istrajnost, ali i razvijaju i neguju prijateljstva.

ZaČEPimo predrasude „Životna sredina i inkluzija“

Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice organizuje performans "ZaČEPimo predrasude", povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine. Akcija je u ponedeljak, u podne, na Trgu partizana.

CVET JEDNAKOSTI Manifestacija „Kikini dani“

Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga Užice raspisuje novinarski konkurs "Cvet jednakosti" u okviru tradicionalne manifestacije "Kikini dani".

UDRUŽENJE „ANĐELI“ Čista i najiskrenija emocija

- Na početku mi nije bilo jednostavno, ali sam se trudila da potpuno spremna dođem na probe, da imam korektan i iskren odnos prema svima. Tako smo počeli da gradimo poverenje. Kod njih nema laži, nema prevare. Sve je čista i najiskrenija emocija kakvu ni od koga ne možete dobiti - kaže Dragana Tomović, koja od 2019. godine vodi folklornu sekciju u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Anđeli“ Užice

PRIJEM ZA OSI Društvo jednakih šansi

Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (OSI) u Užicu je priređen prijem za predstavnike 12 gradskjih udruženja, sa ciljem da se promoviše razumevanje problema invaliditeta, da se podrži dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

Međunarodni dan OSI Besplatna vožnja gondolom

Obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (OSI) ima za cilj da se promoviše razumevanje problema invaliditeta, uz obaveznu podršku za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom. Preko milijardu ljudi svetske populacije, živi sa nekim oblikom invaliditeta i suočavaju sa brojnim barijerama. U Srbiji je oko 800.000, a u Užicu 4.754 osobe sa svim vrstama invaliditeta.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE