Do kraja dana sunčano i veoma toplo, a takvo vreme nas očekuje i prvog dana naredne nedelje. U ponedeljak najviša dnevna temperatura i do 38 stepeni.

Od utorka, po najavi prognositičara zahlađenje uz promeljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve do kraja dana proširiće se na većinu krajeva, a samo će se na jugoistoku zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura od 16 do 24, najviša dnevna od 27 na severozapadu do 36 stepeni na jugoistoku Srbije. 

I u sredu svežije, uz kišu mesitmično, ponegde praćenu grmljavinom. Najviša dnevna do 28 stepeni. A potom nas do kraja iduće nedelje očekuje promenljivo oblačno i svežije u odnosu na prethodne dane.

Lepo vreme iskoristite da posetite neku od obližnjih planina, provedite na nekoj reci ili jezeru, a oni koji ostanu u Užicu mogu pratiti večeras u 19 časova svečani defile učenika Međunarodnog dečjeg folklora „Licidersko srce“. Za one koji vole trubu u toku je jubilarni Sabor trubača u Guči.

Zlatibor, priroda koja mami (Foto. N. Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -