Polazak prvaka obeležen je svečanim prijemima uz program učenika starijih razreda. Predstavnici grada i direktori škola poželeli su im polazak u školu u prisustvu velikog broja roditelja.

Najviše prvaka upisano je u Užicu u Prvu osnovnu školu kralja Petra Drugog 141, zatim u školu “Dušan Jerković” 134 i u “Stari grad” 102 učenika.

U seoskim školama je 27 učenika i to u Osnovnu školu “Miodrag Milovanović Lune” u Karanu 19 i u “Bogosav Janković” u Kremnima 8 učenika.  U školu “Aleksa Dejović” u Sevojnu upisano je 90 prvaka.

Učenike prvog razreda  u OŠ „Stari grad“ pozdravio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i rekao im će ovaj dan pamtiti zauvek.

Ne plašite se učenja, to je jedini put koji vam svima omogućava da završite najbolje fakultete, radite dobre poslove, da u svom gradu i zemlji uradite mnogo toga i omogućite jednog dana svojoj deci mnogo toga, kao što se mi svi zajedno trudimo da stvorimo bolje uslove za vas. Verujem da ćete učiti dobro, a nadam se da ćete jednog dana preuzeti da radite ozbiljne poslove u Užicu– poručio je Petković.

O ostalim aktuelnim temama, opremanju skola, izgradnji sala, celodnevnoj nastavi, više u tekstu na linku Užicemedia.

- Advertisement -