Po rečima direktorke Predškolske ustanopve Užice, Veselinke Jovanović, za sada je podneto više od 35 molbi za upis, a toliko je ugovora i sklopljeno pa se očekuje da će narednih dana i ostala deca krenuti.

Osim toga, iz vrtića u gradu je u ovaj vrtić za sada prešlo i petoro dece koji žive na području Bele Zemlje.

Direktorka Veselinka Jovanović sa saradnicima

Vrtić „Sunce“ radi u jednoj smeni. Ima jednu jaslenu i dve mešovite grupe. U planu je bila i četvrta, pripremna grupa, ali ove godine, po rečima direktorke Jovanović, nije bilo zainteresovane dece, ali će ih  naredne godine biti.

U vrtiću rade tri vaspitača, jedna medicinska sestra i nekoliko pomoćnih radnika. Hrana se priprema u objektima Predškolske ustanove u gradu i doprema u „Sunce“.

– Meštani Bele Zemlje duži niz godina očekuju početak rada ovog vrtića i konačno, taj dan je došao. Vrtić je otvoren. Prostor je po standardima savremeno opremljen za prihvat dece predškolskog uzrasta. Kapacitet vrtića je prijem oko 100 mališana – rekla je direktorka Jovanović i apelovala na roditelje koji žive na Beloj Zemlji, a već imaju upisanu decu u neki od vrtića u gradu, da dođu i pogledaju vrtić „Sunce“ i da svoju decu upišu ovde, kako bi se dobila nova slobodna mesta u vrtićima u gradu.

Ovo je još jedno izdvojeno odeljenje i 11 objekat Predškolske ustanove Užice.

- Advertisement -