Milovan Vesnić je nedavno kupio „audi RS3 LMS“ sa kojim je prošle godine Marokanac Mehdi Benani osvojio titulu u TCR Evropa.

Epidemiološka situacija se ne smiruje, pa je zbog toga izostao pravi test nove mašine na nekom od većih autodroma u okruženju, kako je ranije planirano, ali je i ovaj izlazak na stazu mnogo značio ekipi iz Užica.

– Izvezli smo takozvani rolaut, da vidimo da li na automobilu sve funkcioniše. Na sreću, sve je u najboljem redu, nema nikakvih tehničkih problema. Naravno, pravu sliku svega ću imati kad odem na Hungaroring, pred prvi trkački vikend, gde ćemo imati ceo četvrtaka za test. Na toj stazi sam često vozio i imam sve potrebne repere, ali i ova vožnja na Navaku nam je mnogo značila, – kaže Vesnić.

– Auto sa kojim ću se ove sezone takmičiti je prilično drugačiji od „audija“ koji sam vozio 2017, mogu da kažem da je sličniji „kupri“ sa kojom sam se trkao 2020., – primećuje naš as.

– Ono što je sada sigurno je samo taj prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa u Mađarskoj. To će biti prilika i da se upoznamo sa „henkok“ gumama, koje od ove godine koriste skoro sva TCR takmičenja. Ja ih ranije nisam koristio, za razliku od većine timova koji stižu u seriju, pa ćemo morati i na to da se navikavamo“.

Što se planova za 2021. tiče, oni su ambiciozni, ali ne i neostvarivi, ističe Vesnić i dodaje:

– Ideja je da učestvujemo u još nekim serijama, prvenstveno u TCR Evropa, ali možda i u TCR Nemačka. Još je rano za bilo kakvu konkretnu najavu, sve zavisi od finansija. Fokusirani smo na prvi trkački vikend za dve nedelje, pa ćemo posle da vidimo gde smo i šta dalje, ističe Milovan Vesnić koji je bio prvi šampion TCR Istočna Evropa 2019. godine, dok je prošle sezone bio viceprvak.

Nova sezona počinje 15. aprila u Mađarskoj, navodi Press služba Milovana Vesnića.

Milovan Mikica Vesnić, isprobao novi trkački auto (Foto: Tim Vesnić)

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije

- Advertisement -