MOSI 2024. okupiće u Užicu oko 2500 učesnika, sportista, trenera, novinara iz 29 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sportisti se na Igrama u Užicu nadmeću u ukupno 18 sportskih disciplina. Užice samostalno finasira Igre, izdvojeno oko 15 miliona dinara.

MOSI 2024. će biti svečano otvorene večeras, 10. jula, u 18.00 časova, na Gradskom stadionu, a pored sportista učestovaće predstavnici grada Užica, ministarstava, gostiju. Nakon ceremonije otvaranja na Trgu partizana nastupiće Dejan Petrović i Big bend.

Nacionalna prestonica kulture – Užice, spremno je da ovih dana ponese i titulu sporta, mladosti i pravih vrednosti, jer pune 53 godine se čekalo na ovaj dan i zato sa nestrpljenjem očekujemo početak manifestacije, koja će okupiti oko 2000 takmičara, rekao je u obraćanju novinarima član Gradskog veća Dragoljub Stojadinović.

– Sportisti će se nadmetati u raznim disciplinama ali i imati priliku da učestvuju i posećuju ostale sadržaje koje smo za njih pripremili. Grad Užice i organizacioni tim učinili su sve da Igre proteknu u najboljem mogućem redu i da Užice bude najbolji domaćin do sada, – rekao je Stojadinović, uz poziv Užičanima da prisustvuju ceremoniji otvaranja 59. MOSI.

Član Gradskog veća i član Organizacionog odbora Srđan Nedeljković je podsetio da su 1971. godine u Užicu prvi put održane MOSI i dodao:

– Za sportiste iz 29 opština iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine obezbeđen je smeštaj na nekoliko lokacija u gradu. Kolektivni smeštaj biće u Studentskom centru, Razvojnom centru u Krčagovu, Učeničkom domu “Petar Radovanović”, Učeničkom domu u Koštici, svi hoteli i hosteli biće puni kao i individulani smeštaj u gradu i okolini. Svi sportisti koji se nadmeću imaće adekvatne i vrhunske uslove za prava sportska nadmetanja i sigurno, biće to jedne od najbolje organizovanih MOSI do sada, – kazao je Nedeljković.

Sa konferencije u Užicu (Foto: Nada Tošić UžiceMedia)

Generalni sekretar Sportskog saveza Užice Dragiša Kuzmanović je istako da je Užice od momenta kada je odlučeno da se MOSI organizuju spremno za jedne od najboljih igara u istoriji. Dočekaćemo brojne sportiste, službena lica, novinare, na svim borilištima u Velikom parku, na Gradskom stadionu, halama, biciklističkim i planinarskim stazama, Gradskom bazenu.

– Potrudili smo se da sve terene sredimo i nabavimo neophodnu opremu, tako da igre mogu da krenu. Pozivam sugrađane da isprate svečano otvaranje, više od 1000 sportista proći će kroz defile i predstaviti svoje gradove, – rekao je Kuzmanović.

MOSI 2024. Prvi nastup imaju atletičari/ke

Nakon ceremonije svečanog otvaranja na gradskom stadionu „Radomir Antić“ održaće se dve atletske trke na 800 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji gde će učestvovati najbolji atletičari iz Srbije. U 20.00 časova igra se prva utakmica između Užica i Čajetine.

Predviđen je i zabavni program, u Gradskom kulturnom centru (GKC) u četvrtak, od 22 časa nastupiće ”Banat i banditi”, u petak, u istom terminu zakazan je koncert benda „Ten strings“, dok će publiku u petak zabavljati „Moondance“.

Izložba sportske fotografije Senka Župljanina i projekcija filmova o užičkim sportistima održaće se u GKC-u u četvrtak,11. jula, u 19.00 časova.

Gradski stadion „Radomir Antić“, svečana ceremonija večeras u 18.00 časova (Foto: N:T. UM)

Koncerti su planirani na Trgu partizana, večeras, od 21.00 čas, nastupiće Dejan Petrović i Big bend. U četvrtak, 11. jula, zakazan je koncert Amedeus benda, a u petak, 12. jula, koncert Željka Vasića. U subotu 13. jula na Trgu partizana nastupiće grupa Kerber.

Inače, kako se čulo ovom prilikom, grad Užice samostalno učestvuje u finansiranju Igara, a one će koštati oko 15 miliona dinara.

Pogledajte i druge tekstove iz sportakultureputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -