Prema današnjim podacima, u užičku bolnicu smeštna su 263 pacijenta pod sumnjom na COVID-19 i onih koji čekaju rezultate. Na intenzivnoj nezi je 19 pacijenata, dok je njih 13 na respiratorima, potvrdila je Danijela Vasiljević PR užičkog Zdravstvenog centra, za portal ZoomUE.

Podsećamo, da je u prethodne dve nedelje preminulo šest osoba od posledica infekcije koronvirusom na teritoriji Zlatiborskog okruga: tri osobe iz Sjenice i po jedna iz Nove Varoši, Užica i Čajetine. Novoinficiranih je 94, a najviše pacijetnata 47 je iz Užica i 18 iz Sjenice.

Štab za vanredne situacije opštine Nova Varoš proglasio je vanrednu sirauciju i doneo niz mera: pored obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i radnog vremena ugostiteljskih objekata do 20 časova, zabranjeno je organizovanje sportskih i drugih zabavnih događaja i okupljanje više od pet osoba.

U Novoj Varoši je pojačana dezinfekcija javnih prostora, ustanova i stambenih zgrada. Nije dozvoljeno kupanje na bazenim.

Odluku o uvođenju vanredne situacije zbog pogoršanja epidemiološkog stanja na području opštine Prijepolje, doneo je Štab za vanredne situacije ove opštine, piše Forum info.

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa na teritoriji Grada Užice vanredna sitaucija je proglašena ranije i donete mere o sprovođenju i sprečavanju širenja virusa COVID-19.

- Advertisement -