Na ukupno osam punktova u Užicu i Sevojnu sprovodi se vakcinacija, pored toga  obezbeđena je  i mobilna ekipa koja će odlaziti kod nepokretnih i polupokrenih lica u njihove domove a prijavilo se oko 15 lica.

– U Grad Užice je stiglo 4500 vakcina, a vakcinisano je oko 3000 naših sugrađana i svi se mogu prijaviti preko eUprave. Posle prijave dobijaju poziv i dolaze na osnovu spiska Instituta „Milan Jovanović Batut“ u Dom zdravlja. Pre vakcinacije popunjavaju upitnik, daju saglasnost i vakcinišu se sada kineskom vakcinom, – precizirala je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević (Foto: UžiceMedia)

Neželjenih reakcija do sada nije bilo, a vakcinacija se odvija po prioritetima tako da su prvo vakcinisani zdravstveni radnici  u kovid odeljenjima i ambulantama, zatim osobe preko 75 i 65 godina, kao i osobe sa hroničnim oboljenjima, zaposleni u MUP-u i prosveti.

– Važno je da se što veći broj naših sugrađana vakciniše jer jedino vakcinacijom možemo da stavimo tačku na pandemiju koronavirusa, – naglasila je gradonačelnica.

Ona je razgovarala u užičkom Domu zdravlja i sa građanima koji su se prijavili za vakcinaciju i niko od njih nije imao zamerki na organizaciju.

Danas tokom vakcinacije u Užicu (Foto: UžiceMedia)

Stigle nove doze vakcina u Zavod za javno zdravlje Užice

Zavodu za javno zdravlje Užice distribuirano je danas, 25. januar, još 3.267 doza Vero Cell SARS – CoV-2 vakcina kineskog proizvođača Beijing Bio-Institute Biological Products Co., LTD.

Vakcina će istog dana biti distribuirana vakcinalnim punktovima na teritoriji Zlatiborskog okruga. Ovo je treća isporuka iste vakcine i ukupno je do sada distribuirano 10467 doza Vero Cell SARS – CoV-2 vakcine, navedeno je u saopštenju iz Zavoda za javno zdravlje Užice.

Raspodela prema vakcinalnim punktovima na okrugu:

Nedavno je u Užice stiglo preko 3.600 doza vakcina, više u tekstu UžiceMedia.

GKC neće raditi zbog vakcinacije

Zbog određivanja Gradskog kulturnog centra za vakcinalni punkt, Klub GKC neće raditi sa gostima i svi planirani programi su odgođeni. O novom terminu planiranih događaja i normalizaciji rada ustanove javnost će biti blagovremeno obaveštena, saopšteno je iz KGC Užice.

Hroniku Kovid -19, sa najnovijim podacima u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati na linku UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -