Nastupiće tamburaški orkestar „Severac“ koji će promovisati „Užičku pesmu“.

Specijalni gosti večeri Ratko Erić i Nebojša Milutinović Mita.

O ostalim detaljima više na pozivnici za Užičko veče.

U četvrtak, 28. juna, u 21 sat u klubu GKC-a Užičko veče koje je najava „Žestivala“.

Inače, do sada je „Žestival“ bio konciprian kao privredno turistička manifestacija sa motom „rakija se ne pije, već degustira“. Cilj ove manifestacije je da doprinese očuvanju tradicije, promociji i plasmanu autentičnih, tradicionalnih proizvoda našeg kraja, među kojima su i voćne rakije.

Osim voćnih rakija, na festivalu izlažu najeminentniji proizvođači i distrubuteri poljoprivredne mehanizacije, opreme za spravljanje, skladištenje i pakovanje rakija. Posetiocima se predstavljaju i proizvođači prateće opreme kao što su kazani, drvene, prohromske, staklene i keramičke posude, opreme za pčelarstvo, zatim stari zanati i tipični proizvodi poput meda, užičke pršute, lekovitog bilja, organske proizvodnje.

Ranijih godina je Grad Užice u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom, Poslovnim klubom zapadne Srbije, Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor, Poljoprivredno savetodavnom i stručnom službom Užice, Turističkom organizacijom Užice i Turističkom organizacijom regije zapadna Srbija organizovao ovu manifestaciju.

- Advertisement -