Apel – Luka Bosiljčić je trinaestogodišnji dečak iz Užica koji boluje od najtežeg oblika leukemije (AML).


Pozivaju se svi dobri i humani ljudi od 18 do 45 godina da odvoje 15 minuta svog vremena i jave se u najbližu transfuziju krvi svog grada, kako bi se testirali radi utvrđivanja podudarnosti matičnih ćelija sa Lukinim, bez obzira na pol i krvnu grupu. Ukoliko se utvrdi podudarnost postupak davanja matičnih ćelija nije invazivan, to je obično davanje krvi.


Ukoliko ne bolujete od teških oboljenja srca, pluća i bubrega, malignih i autoimunih oboljenja možete postati deo Registra. Kada se jednom prijavite, Vaši podaci ostaju u Registru dok ne napunite 60 godina.

APEL
ZA LUKU, ZA SVU DECU… DAJ MATIČNE ĆELIJE!

U dosadašnjim akcijama Užičani su se uvek dobro odazivali kao što je bilo na humanitarnom bazaru, humanitarnom koncertu, kao i na drugim organizovanim u Užicu, Zlatiboru. A tu je i Humanitarna fondacija Budi human.


Foto: Marko Mutavdžić

Utorak, 30. maj

Grad se uključio u akciju “Užice za Luku”

Našem sugrađaninu, trinaestogodišnjem Luki Bosiljčiću, nedavno je dijagnostikovana akutna leukemija i potrebna mu je transplantacija matičnim ćelijama, zbog čega se i Grad Užice sa svojim sugrađanima uključio u akciju “Užice za Luku”. Pored fonda za lečenje bolesne dece, na raspolaganju je i svaka druga vrsta podrške, što je potvrđeno i formiranjem Radne grupe, čiji je zadatak da edukuje sugrađane o značaju donacije matičnih ćelija i upisa u registar donora. U Svečanoj sali Gradske kuće sutra, sreda, 31. maj, u 18:00 časova će biti održana tribina na ovu temu.


Zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović, pozvao je sugrađane da se uključe u akciju “Užice za Luku” i da, kako bi razjasnili eventualne nedoumice, prisustvuju tribini koja se održava sutra.


“Ponosan na oko 1000 naših sugrađana koji su do sada dali uzorke krvi, apelujem i molim Užičane da nastave ovim tempom, naročito zbog toga što je prema statističkim podacima šansa za izlečenje veća za 30% ukoliko se odgovarajuću donor nađe u krugu od 150 kilometara. Iskreno se nadam da će se među Užičanima naći odgovarajući donor i da će se naš Luka brzo oporaviti“, izjavio je Stojadinović.

- Advertisement -