Generacija učenika Užičke gimnazije rođena 1999.godine tradicionalno uz trubače ispred škole obeležava poslednji dan školovanja. Uz igru, pesmu i „selfije“ raduju se ovom danu.

Ova generacija ponovo će se okupiti u ponedeljak 28. maja na maturantskoj žurki u Gradskom kulturnom centru. A onda sledi…

Bilo je lepo, ali kratko!

Maturanti užičke gimnazije danas su bili na visini zadatka. Po izuzetno lepom danu priredili su nezaboravan provod sebi i svima koji su bili prisutni. Sve je proteklo bez bilo kakvih problema vrednih pažnje, u stilu mladih ljudi koji sigurno koračaju ka svetu odraslih. Čitav događaj je protekao uz obaveznu hranu i piće, kao i dobro poznate taktove duvačkih instrumenata.

Kao što su spremni za brojne izazove koji ih čekaju u budućnosti, maturanti su bili spremni i da govore za naš portal.

Zadovoljan sam dosadašnjih školovanjem, mnogo toga sam naučio i nadam se da će mi to značiti u dalje životu. Nosim puno utisaka iz prethodne četiri godine, posebno što se tiče društva i nekih naših uspomena„, uz zagonetni osmeh rekao je Aleksandar Antić. „Današnja proslava je bila izuzetno dobra, bili smo veseli, pa pošto je bilo lepo – delovalo nam je i kratko.“

Vrlo sam zadovoljan znanjem koje sam stekao u ovoj školi i nadam se da će mi biti dovoljno da uspešno nastavim svoje obrazovanje. U posebnom sećanju će mi ostati putovanje sa školom, prvenstveno eksurziju u Riju koja je bila odlična, i to što nas je profesor fizike Živojin Pavlović vodio u Cern (Ženeva, Švajcarska) – to je bilo mnogo dobro i to mi se baš svidelo! Današnje slavlje je proteklo odlično, možda je moglo da bude malo ‘jače’, ali to će se sve nadoknaditi na ozvučenjem u ponedeljak, u GKC-u. Inače, što se tiče planova za budućnost, nadam se da ću upisati fakultet Tehničkih nauka u Novom Sadu, a zatim naravno i posao u struci„, kaže Matija Matović.

I Jelena Bakić nosi lepe uspomene na dosadašnje školovanje, po njoj je sve bilo odlično, korektno, kako društvo tako i profesori: „Iskoristila bih ovu priliku da posebno pozdravim razrednog starešinu Milenu Jelisavčić, našu profesorku matematike, ona će mi naravno ostati u posebnom sećanju. Kao i većini mojih drugara, u posebnom sećanju mi ostaju i naše eskurzije, npr. putovanje na Krf ove godine. Što se tiče današnje žurke, malo mi je krivo što nije bilo ozvučenja već samo trubači, ali i to ćemo nadoknaditi već narednih dana, zajedno sa drugarima iz ekonomske i medicinske škole.

Ova mlada Užičanka se nada da će upisati elektrotehniku a mi smo joj poželeli da se nakon studija vrati u Užice i započne uspešnu karijeru u struci.

Sveukupnom utisku je značajno doprinelo i prisustvo trubača na čije taktove su ruke dizane visoko iznad glave, a pojedinci su završavali i na ramenima svojih vršnjaka.

Pored samih maturanata, u blizini Užičke gimnazije mogli su se videte i brojni učenici nižih razreda ove ali drugih škola. Imajući u vidu da i njih u budućnosti očekuju slične proslave, sasvim je jasno zašto su najstariji gimnazijalci danas privukli njihovu pažnju.

Jedni neposredno ispred a drugi negde sa strane, skrajnuti od pogleda samih slavljenika, sa izvesnom dozom emocija na licu mogli su se primetiti i pojedini roditelji, bake i deke slavljenika, nihovi najbliži… Za neke od njih je to takođe događaj koji će pamtiti možda duže i od samih slavljenika, događaj gde se obeležava stasavanje još jedne generacije ovog grada. A možda i njihov odlazak iz istog. Uzdasi pojedinaca možda slute na brojna pitanja.

- Advertisement -