Turistička organizacija Zlatibor nastavlja sa promotivnim aktivnostima po Srbiji i zemljama regiona. Kako je tržište Crne Gore, tradicionalno, tržište sa koga veliki broj gostiju svake godine boravi na Zlatiboru, predstavnici TO Zlatibor najavili su predstojeću letnju sezonu u Podgorici i Herceg Novom.

U podgoričkom Pres Centru pred velikim brojem medija i predstavnika agencija održana je

Jovan Pavlovic u podgoričkom Pres cenntru

prezentacija kojom su stalni i potencijalni gosti Zlatibora upoznati sa atrakcijama, sadržajima i aktivnostima koje ih očekuju na Zlatiboru u toku letnje turističke sezone. Prezentacija je potom održana i u Herceg Novom.

Pored sadržaja i aktivnosti za letnju sezonu, najavljen  i raznovrstan kulturni program tokom leta, koji već početkom juna počinje zanimljivim manifestacijama i festivalima, a crnogorski mediji najviše su bili zainteresovan iza informacije u vezi izgradnje zlatiborske gondole, Omladinskog centra i puštanja u rad novog hotela „Tornik“.

Na Zlatiboru je tokom prethodne godine registrovan broj od 12 hiljada gostiju iz Crne Gore. Pošto je to samo deo gostiju koji se registruje, procene su da je ukupan broj gostiju iz Crne Gore negde oko 20 hiljada, što je preko 100 hiljada ostvarenih noćenja. Ovim brojkama crnogorski turisti čine trećinu broja stranih posetioca Zlatibora, navode iz TO Zlatibor.

- Advertisement -