Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u više odvojenih akcija, u cilju suzbijanja opšteg kriminala uhapsili su 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama.

Oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

 

Takođe, na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima.

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe. Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice…

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su R.Lj. (1941) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela dve puške, poluautomatsku pušku, 130 komada eksplozivnih kapisli za proizvodnju municije u kućnim uslovima i 26 metaka.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su S.N. (1977) i V.Đ. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa.

Sumnja se da su jednom gostu u kafani, koja je u vlasništvu osumnjičenog S.N., pošto su znali da je podigao veću sumu novca od kredita, u piće stavili nekoliko tableta bensedina. Pošto je oštećeni zaspao, osumnjičeni su mu novac ukrali.

S.N. i V.Đ. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

- Advertisement -