Užice zaboravljeni grad – Od kada je SNS na vlasti nije otvoren ni jedan jedini pogon, nije doveden ni jedan strani investitor, a za Vučića Užice ne postoji, navedeno je u stranačkom saopštenju SSP Užice, koje prenosimo u celosti:

“Za Vučića Užice ne postoji. Naš grad ne postoji ni na njegovoj kineskoj tabli pred kojom celoj naciji objašnjava kako nam je dobro i daje obećanja za koja svaki dobronameran čovek zna da se nikada neće realizovati.

Svi putevi, investicije, nove pruge, saobraćajna i infrastrukturna povezivanja zaobilaze Užice. U Užicu, od kada je SNS na vlasti nije otvoren ni jedan jedini pogon, nije doveden ni jedan strani investitor. Užičani ne dobijaju čak ni obećanja, kao da ne postojimo ni na mapi. Čak se i premijerkini izmišljeni Naučno-tehnološki parkovi planiraju za Niš, Kruševac, Čačak, a DATA centar za Kragujevac.

Zato pitamo gradonačelnicu Jelenu Raković Radivojević i SNS gradsko rukovodstvo, kako oni podnose ovakvo ignorisanje i poruku koju im šalje njihov lider da Užica nema ni u njihovim “najluđim snovima”, – navedeno je u saopštenju – Užice zaboravljeni gradGradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

Pitanja bez odgovora

Osim današnjeg pitanja i konstatacije da je Užice zaboravljeni gradkoje je upućeno gradskim vlastima, SSP Užice čeka odgovor i na pitanja: Hoće li biti rekonstrukcije užičkog Zdravstvenog centra, pita nadležne u novom saopštenju, kao i „da li je rekonstrukcija Zdravstvenog centra još jedna laž aktuelne vlasti“, a je odavno najavljena.

Tu je i pitanje kome su bile namenjene pare građana Užica, Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

Pored pitanja bilo je i predloga za lokalnu samoupravu kako urediti park pored užičke Narodne biblioteke:

„Predlažemo loklanoj samoupravi da uredi zapušteni parka kod užičke Biblioteke, poznatog kao Kec bar, koji je sada pretvoren u ruglo i sramotu grada. I uz minimalna ulaganja prostor staviti u funkciju zadovoljavanja kulturnih potreba građana“ navaode iz SSP i smatraju da se rešenje nameće samo od sebe – park treba urediti, postaviti jaču i efikasniju rasvetu, zaposliti noćnog čuvara, ograditi prostor i zatvarati ga u noćnim časovima, ali ga treba još oplemeniti zelenilom…


„Na popločanom prilaznom delu postaviti adekvatnu tendu, adekvatne klupe, stolove i stolice i tako dobiti višenamenski, a otvoren prostor za razvojne projekte biblioteke, dečije radionice, recitatorska takmičenja, književne i muzičke večeri, brojne promocije i skupove u samom centru grada, koji bi mogli u saradnji s bibliotekom da koriste i ostale institucije, škole ili udruženja građana, svojevrsnu pozornicu na otvorenom, tako neophodnu gradu@.

Za još korisnih tekstova, pratite naš sajt!

- Advertisement -