Kome su bile namenjene pare građana Užica pita se Gradski odbor Stranke slobode i pravde Užice. Saopštenje prenosimo u celosti:


“Pokušaj da “ispod žita” sprovedu postupak, daleko od očiju javnosti, sprečila je jagodinska firma “Feman”, čiji je generalni direktor Miodrag Nikolić optužio Grad Užice za koruptivne radnje i diskriminaciju pojedinih firmi na tenderu, uz pretnju da će, ako se postupak ne obustavi, podneti prijave nadležnim inspekcijama i državnim agencijama.

U pomenutom dopisu, koji je podigao javnost Užica na noge, navodi da lokalna vlast planira da za zamenu jedne svetiljke izdvoji 120.175 dinara, a da je njena relana cena 30.041 dinar. Tednerom je za celokupan posao predviđeno 1.196.832.117,36 dinara, a da oni kao domaća firma sa realnom cenom materijala i izvođenja radova montaže i demonataže posao obavljaju za 299.187.195.

Kome su bile namenjene pare

Na taj način građanima Užica i budžetu prave uštedu od 897.644. 922, 36, koja je dovoljna kako navodi za da: “Grad Užice izgradi 50 seoskih ambulanti, 30 vrtića u seoskim i prigradskim zajednicama i da renovira, minimum, devet domova kulture u selima“.

Lokalna vlast negira optužbe i obaveštava javnost da je zakonska procedura ispoštovana ali u isto vreme i prekida tenderski postupak i kompletnu dokumentaciju šalje Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupku javnih nabavki na odlučivanje.


Na osnovu navedenog postavljamo pitanje nadležnim službama lokalne samouprave zašto su, ako je već sve bilo po zakonu kako tvrde, postupak obustavili i prosledili republičkim institucijama na dalje postupanje.

Obaveštavamo ih takođe da javnost Užica, budno motri dalje postupanje u vezi navedene nabavke, tražeči odgovornost nadležnih kao i pravu informaciju o krajnjem korisniku tj. kome su u stvari bile namenjene stotine i stotine miliona dinara građana Užica,” navodi se u saopštenju – Kome su bile namenjene pare… Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice.

Za još korisnih informacija i tekstova, pratite naš sajt!

- Advertisement -