Turističkim vozićem se polazi sa Gradske plaže (Stari železnički most) i ide do Staparske banje, gde se može obići StaPark i uživati u kanjonu Đetinje. Vozići će saobraćati petkom, subotom i nedeljom.

Na promotivnoj vožnji čulo se da su oba vozila registrovana, tehnički ispravna, na električni pogon, brzina im je ograničena na maksimalno 20 km na čas.


Kapacitet je 13 putnika, ukupno 26 za oba vozića. Putnicima koji se budu vozili na info pultu na Gradskoj plaži biće uručena karta i jedan primerak te karte, oni će kao dokaz ostavljati vozačima. Pre polaska vozači će putnicima saopštiti pravila koja se tiču bezbednosti tokom vožnje.


Promotivnoj vožnji je prisustvovala užička gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima, predstavnici TO Užice, JP “Veliki park” i RRA Zlatibor, i svi su pozvali Užičane da iskoriste ovu mogućnost i uživaju kako u vožnji klisurom, tako i obilasku StaParka.


Pored vožnje električnim vozićima svaki posetilac će imati priliku da se upozna sa asortimanom i da kupi suvenire koji su namenski rađeni vezano za neolitsko doba.

“StaPark” će raditi petkom, subotom i nedeljom od 11:00 do 18:00 časova, cena ulaznice neće biti komercijalna već simbolična i iznosiće 150 dinara, dok deca do 7 godina neće plaćati ulaz, rečeno je ovom prilikom.

U saradnji sa RRA Zlatibor nastaviće se sa realizacijom radionica za decu vikendom i te radionice imaće imaće simboličnu cenu od 300 dinara po učesniku. Svaka radionica ima svoj kreativni tim, plan i program kao i nadzor stručnih animatora, naveli su iz Turističke organizacije Užice, saopštili su novinarima predstavnici lokalne samouprave Grada i Turističke oranizacije Užica.

Turističkim vozićem do StaParka – polasci


Turistički vozići će saobraćati petkom, subotom i nedeljom. Polazak je sa Gradske plaže (Stari železnički most) u 10, 11, 13, 14, 16, i 17:00 časova, dok je prvi povratak u 12:30 časova, a poslednji u 18:30.

Najmlađi u Staparku (Foto: N.T. UžiceMedia)


O svim detaljima vezano za vožnju, obilazak “StaParka” i učešće u radionicama sugrađani se mogu informisati na Info tabli na gradskoj plaži kao i u Informativnom centru TO Užice u Ulici Dimitrija Tucovića (pored Gradske kuće). Informacije će blagovremeno biti plasirane i posredstvom sredstava informisanja i društvenih mreža.

Za još korisnih tekstova, pratite naš sajt!

- Advertisement -