Grad Užice poslao je humanitarnu pomoć u kineski grad Harbin radi prevazilaženja problema sa epidemijom korona virusa.

To su razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo poslali u Harbin najkvalitetnije maske, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom, – naglasio je Tihomir Petković.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković i gradonačelnik Harbina Sun Dž (Sun Zhe) na otvaranju sportsko- rekreativnog centra na Pori (Foto arhiva: UM)

Kineski prijatelji su donirali oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i parka, koji je nazvan „Park prijateljstva“. Sporazum o bratimljenju 2018. godine potpisali su gradonačelnik Užica Tihomir Petković i Harbina Sun Dž (Sun Zhe).To je praktično nastavak prijateljstva između dva naroda koje je inicirala Linda Vong, predsednica Jihai grupe.

Sa ranijeg dočeka gostiju iz Kine (Foto arhiva: UM)

Dodajmo, da je ona pre toga donirala 340 hiljada evra za završetak dečjeg vrtića na Pori.

O zbratimljenim gradovima na Užicemedia pisali smo i ranije, a propratili smo i posetu užičke delegacije Kini.

- Advertisement -