Radovi na saobraćajnoj infrastrukturi, kako u seoskim tako i u gradskim mesnim zajednicama grada Užica nastavljeni su, tako je u Mokroj Gori ugovoreno asfaltiranje pet putnih pravaca u ukupnoj dužini 1.600 metara, za ovu naemenu iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 4,5 miliona dinara.

Direktor JP Užice razvoj Nikola Maksimović navodi da je u ovoj mesnoj zajednici prethodnih godina malo asfalta urađeno, prioritet je bio izgradnja atarskih puteva, a sada je na red došlo asfaltiranje saobraćajnica.

Nikola Maksimović, direktor JP Užice razvoj (Foto: Grad Užice)– Veliki broj naših sugrađana se vraća u Mokru Goru sa namerom da formiraju turistička seoska domaćinstva, pa smo u dogovoru sa predstavnicima mesne zajednice postavili prioritete za asfaltiranje kako bismo podstakli i podržali razvoj seoskog turizma, – rekao je Maksimović, za gradski sajt.

Osim putnih pravaca u Mokroj Gori biće, prema rečima Maksimovića rekonstruisana i autobuska okretnica, kao i košarkaško igralište osnovne škole.

Član Gradskog veća Vladimir Sinđelić naveo je da je Mokra Gora prepoznata kao veliki turistički potencijal, pa Grad Užice poslednjih godina sve veći akcenat stavlja na uređenje putne infrastrukture u ovoj mesnoj zajednici.

JKP Niskogradnja trenutno izvodi radove u Mokroj Gori i Drežniku, a naredne nedelje mašine će biti prebačene u Stapare i Ravni, navodi se na sajtu grada.

- Advertisement -