Manifestacija Noć muzeja održava se danas, (subota, 19. maj) i spada u jednu od najposećenijih u oblasti kulture. Programska tema ovogodišnje Noći muzeja nosi naziv „Pobede i pobednici” i održava se po petnaesti put u više od 50 mesta Srbije.

Raznovrsnim programima Narodni muzej, Umetnička škola, Užička gimnazija i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“ učestvuju u manifestaciji „Noć muzeja“.

Posetioci će moći osim stalnih postavki u Narodnom muzeju da pogledaju izložbe „Svetlo Mediterana“ Željka Đurovića i izložbu „Iz Fonda Branke i Radovana Popovića“.

U Legatu Mihajla Milovanovića, takođe u Muzeju, učenici i nastavnici Muzičke škole „Vojislav Lale Stefanović“ u 20 sati pripremiće muzički program.

U Jokanovića kući, večeras, u 19 sati, biće otvorena postavka „Grafički omnibus – Ljubomir Popović, Mihailo S. Petrov i Đorđe Andrejević Kun“, koju je priredila Narodna biblioteka Srbije.

U Umetničkoj školi program će početi u 18 sati, kada će biti otvorena izložba radova učenika. Nakon toga, biće priređena modna revija kostima, a biće organizovane i radionice vajanja i GIF animacije.

Izložbe se mogu pogledati u Užičkoj gimnaziji i Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“.

Pored toga Užičani mogu da posete staru hidrocentralu „Pod gradom“ i Memorijalni kompleks Kadinjača. Svi sadržaji su besplatni.

- Advertisement -