U Čigoti lokalizovan požar, vatra je zahvatila krov i poslednji sprat zgrade. Među evakuisanim pacijentima ima dece. Nema povređenih.

Goreo je krov i poslednji sprat zgrade Specijalne bolnice na Zlatiboru. Pacijenti i zaposleni su evakuisani, njih stotinak, među kojima je bilo i tridesetoro dece, u „Čigoti“ lokalizovan požar u jutrarnjim satima.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku i dodao da je plamen zahvatio krov, a da je ceo šesti sprat napravljen od drvne konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti.

– Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan,114 pacijenata uspešno i brzo evakuisali zaposleni i vatrogasci. U gašennju požara bilo je angažovano oko 50 vatrogasaca – istakao je Cicvarić.

Posle požara koji se dogodio u Specijalnoj bolnici Čigota ne rade službe, trenutno majstori ispituju situaciju i čini se sve, kako bi se što pre osposobio za rad ambulantni deo koji je ostao neoštećen, izjavio je za Radio Lunu direktor Specijalne bolnice Aleksandar Simić, dodajući da su u objektu električari i majstori iz građevinske struke koji pregledaju situaciju, da vide koji deo može da se osposobi za rad.

Materijalna šteta je velika, izgoreli su peti i šesti sprat B objekta Specijalne bolnice Čigota, a kada stručnjaci procene situaciju znaće se tačno kolika je šteta, rekao je Simić za Lunu i dodao:

– Bili su procenitelji iz „Dunava“, dolazili su iz resornog Ministarstva i oni će saopštiti detalje o šteti. Šteta jeste velika, zapaljeni su peti i šesti sprat, ali uništeno je i sve ispod toga, natopljeno je vodom i dimom, nameštaj, podovi. To sve mora da se menja, – rekao je Simić, dodajući da su sa predstvnicima državnih organa i lokalne samouprave u stalnom kontaktu, te da su obećali pomoć oko obnove Specijalne bolnice „Čigota“.

- Advertisement -