Stopića pećinu je od početka godine posetilo više od 100.000 ljudi, čime je srušen prošlogodišnji rekord od 90.000 posetilaca.

Stopića pećina je oborila prošlogodišnji rekord u broju poseta, a prema podacima TO „Zlatibor“ i Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu tokom leta posetilo je duplo više ljudi nego lane u isto vreme. Kompleks u Sirogojnu je posetilo oko 30.000 ljudi.

Muzej na otvorenom „Staro selo“ Sirogojno (Foto: UM)


Muzej na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu raspolaže sa više od 50 objekata i 1500 eksponata koji tumače stambenu kulturu dinarske regije 19. i 20. veka. Najstarija zgrada u muzeju je iz 1845. godine, a posetioce interesuje sve od muzejske postavke dva autentična seoska domaćinstva koja pokazuju organizaciju porodičnog života u seoskim zadrugama na Zlatiboru tokom 19. veka, do autentičnog pokućstva, sprava, oruđa i alata koji čine deo etnografske zbirke Muzeja.


Prema informaciji iz Turističke organizacije turisti na Zlatiboru rado posećuju i druge lokalitete: vodopad u Gostilju, Vodice, meandre reke Crni Rzav, Ribničko jezero…

- Advertisement -