Na Megdanu je otvoreno novo dečje igralište za koje su građani glasali preko aplikacije Grada Užica u okviru projekta “Udružimo se”.

– Izgradnja igrališta je rezultat potrebe sugrađana da preurede ovaj prostor i da ga prilagode našoj deci. Prostor je upotpunjen mobilijarom i nadam se da će ga deca maksimalno koristiti, ali i da će ga istovremeno čuvati, – istakla je Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Za ovaj projekat Grad Užice dobio je nagradu od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Stalne konferencije gradova i opština i Vlade Švajcarske u iznosu od 2,3 miliona dinara koja je iskorišćena za izgradnju igrališta uz učešće grada, tako da je ukupna vrednost projekta oko pet miliona dinara.

Gradonačelnica Jelena Raković Radivojević sa saradnicima na otvaranju igrališta (Foto: UM)

Oko 3700 sugrađana izjasnilo se da podržavaju projekat igrališta na Megdanu.

– Doneli smo sve potrebne odluke i ulazimo u realizaciju novih 18 projekata kroz koncept užički Program lokalnog partnerstva “Udružimo se”. U finansijskom i građevinskom smislu nisu to veliki projekti, ali je važno da su oni pre svega želja sugrađana da u neposrednom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni i koji se finansiraju iz sredstava poreza na imovinu, – dodao je Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet i finansije.

Za dve godine u Užicu će biti realizovano oko 30 malih projekata.

O početku radova na izgradnji dečijeg igrališta na Megdanu kroz program lokalnog partnerstva „Udružimo se“, pisali smo ranije u okviru gradske hronike.

- Advertisement -