Servisne informacije/septembar –I dalje beležimo aktivnosti gradskih javnih preduzeća „Bioktoša“, „Niskogradnje“, „Vodovoda“… hroniku MUP-a. A tu su i servisne informacije o našim novim malim sugrađankama i sugrađanima.

Servisne informacije/septembar  – 30. septembar

Gold Gondola: Radno vreme

Obaveštavamo Vas da će JP „Gold gondola Zlatibor“ od ponedeljka, 3. oktobra pa do kraja meseca biti u izmenjenom režimu rada.

Usled radova na upravnoj zgradi  Gold gondola će, tokom oktobra , raditi samo vikendom  i to od 9h do 16.30h – polazak sa Zlatibora, a poslednja vožnja sa Tornika je u 17.30h.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

Servis/septembar  – 28. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođeno sedam  beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, četiri devojčice i tri dečaka.

Vreme:  Smena sunca, oblaka i kiše

Vreme promenljivo, uz smenu sunca, oblaka i kiše. Ovog jutra u Užicu 11, koliko je i u Sjenici, na Zlatiboru 8 stepeni. Tokom dana umereno oblačno, sa sunčanim intervalima, mestimično sa slabom kišom, kažu iz RHMZ.

Najviša temperatura danas u Srbiji od 19 do 27 stepeni.

I narednih dana promenljivo, toplo, a od nedelje svežije sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom, servisne informacije/septembar, za ovaj dan, navode iz RHMZ.

Servis/septembar  – 27. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođeno pet  beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je pet beba, tri devojčice i dva dečaka.

Užice gas: Prekid u isporuci prirodnog gasa

Na teritoriji Grad Užica će 27.09.2022. godine od 07:00 do 22:00 časa, doći do kratkoročnog prekida u isporuci prirodnog gasa.

Razlog privremene obustave prirodnog gasa su radovi JP „Srbijagas” na objektima RJ „Transport” Beograd na teritoriji Grada Užica.

Očekivan završetak radova i prestanak kratkoročnog prekida u isporuci prirodnog gasa u utorak 27.09.2022. godine do 22:00 časa.

Zahvaljujemo cenjenim potrošačima na razumevanju, navode iz Užice gasa.

Danas besplatan ulaz u Potpećku pećinu

Povodom Svetskog dana turizma, u utorak, 27. septembra, ulaz u Potpećku pećinu biće besplatan za sve posetioce. Radno vreme Potpećke pećine je od 10:00 do 18:00 časova a ulasci su na svaki pun sat, poslednji ulazak je u 17:00 časova. Kontakt vodiča 063/585-304.

Vreme:  Smena sunca i oblaka

Danas nas očekuje smena sunca i oblaka, ovog jutra u Užicu 14, a na Zlatiboru i u Sjenici 12 stepeni.

U toku dana promenljivo uz dosta sunčanih intervala, ali i pojavu pljuskova sa grmljavinom. Najviša temperatura od 20 do 25 stepeni.

U sredu, pretežno oblačno i malo svežije. U četvrtak i petak promenljivo oblačno i toplije sa retkom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska.

Servisne/septembar  – 23. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođeno šest  beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je šest beba, jedna devojčica i pet dečaka.

Vreme:  Stigla jesen, za vikend toplije

Noćas je stigla jesen u 3.03, saopštilo je Astronomsko udruženje „Ruđer Bošković“. U istom trenutku, na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće. Jesen će trajati do 22. decembra, kada će početi zima. 

Što se tiče vremena prvog jesenjeg danas nas očekuje smena sunca i oblaka, ali biće i oblačnosti koja će uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu. Maksimalna dnevna danas od 16 do 20 stepeni.

U dane vikenda malo toplije najavljuju meteorolozi. U subotu nakon hladnog jutra malo do umereno oblačno, suvo i osetno toplije. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Najviša od 19 do 23 stepena.

Stigla jesen (Foto: Iz arhive Užicemedia)

U nedelju se očekuje postepeno povećanje oblačnosti sa jugozapada i zapada, a posle podne i uveče mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom na severu, zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najviša od 21 do 25 stepeni.

Servis/septembar  – 22. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođene tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe, dve devojčice i jedan dečak.

Održana pokazna vežba Vatrogasno-spasilačke jedinice Užice

Povodom obeležavanja Dana i slave Sektora za vanredne situacije na Gradskom trgu održana je pokazna vežba Vatrogasno-spasilačke jedinice Užice uz učešće 40 pripadnika i 12 vozila.

Vatrogasci spasioci pokazali su deci opremu kojom bataljon u Užicu raspolaže od opreme za spasavanje sa visina, iz ruševina, i sa vodenih površinana, odnosno, u slučaju poplave.

Cela nedelja u okviru proslave Dana sektora podrazumeva i obilazak lokalnih samouprava, Štabova za vanredne situacije, preduzeća od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, preventivnu protivpožarnu zaštitu i obilazak škola.

Akcija na Trgu partizana (Foto: N.T. Užicemedia)

Kako su istakli u Odeljenju za vanredne situacije u pitanju su preventivne aktivnosti i obuka sugrađana da ne dođe do požara, a i ukoliko se desi kako da reaguju.

U narednom periodu biće nastavljen projekat obuke profesionalnih upravnika i stanara, posebno zbog činjenice da Užice ima 44 solitera, objekta preko 22 metra visine.

JKP „Vodovod : Bušenje i uzimanje uzoraka zemljišta na trasi budućeg kolektora

Zbog istražnih radova a za potrebu izgrade projekta Regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Skrapež vode“ u Požegi vršiće se bušenje i uzimanje uzoraka zemljišta na trasi budućeg kolektora.

Bušenja će se vršiti u narednih 10 do 15 dana i ni na koji način ne ugrožavaju životnu sredinu. Radovi će se vršiti na teritoriji grada Užica i opštine Sevojno.

Vreme: Prohladno, za vikend toplije

Pred nama je još jedan hladan, pravi jesenji dan, iako je još danas zvanično leto, u Užicu ovog jutra 7, na Zlatiboru 4, u Sjenici 6 stepeni.

U Srbiji tokom dana biće i sunca i oblaka, ali i kiše. Vetar slab. Najviša dnevna temperatura od 15 do 19 stepeni.

Sutra, prvog dana jeseni, očekuje se razvedravanje, a u dane vikenda malo toplije, servisne informacije/septembar za ovaj dan.

21. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođene četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je šest beba, pet devojčica i jedan dečak.

U Užicu rođeno šest beba (Foto: Pixabay)

Vreme: Oblačno, moguća kiša

Oblačno i sveže ovog jutra u Užicu, trenutna temperatura 8 stepeni, hladnije je na Zlatiboru gde je 5, i u Sjenici, gde je jutros izmereno 4 stepena. Na Kopaoniku je pao sneg.

Nakon hladnog jutra tokom dana umereno do potpuno oblačno i sveže, uz povremene sunčane intervale, mestimično se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren severozapadni. Maksimalna dnevna temepratura od 12 do 18 stepeni.

Prema najavama meteorologa do petka se očekuje promenljivo i nestabilno vrreme uz pad temperature. Za vikend više sunca i malo toplije. Do kraja septembra biće još nekoliko toplijih i sunčanih dana, sa temepraturom i do 24 stepena.

20. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođeno šest beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je šest beba, četiri devojčice i dva dečaka.

JKP „Vodovod : Ko je danas bez vode?

Zbog radova na CS Staro Dovarije i rezervoaru Kapetanovina (potisni cevovod), u utorak 20.09.2022 u periodu od 08:00-15:00 časova bez vode će biti potrošači sledećih ulica:

1. Deo Njegoševe (od Karađorđeve do Petronija Šiša)

2. Jovana Sterije Popovića

3. Riste Tešića

4. Petronija Šiša

5. Deo Karađorđeve(krak ka Ulici Petronija Šiša)

6. Pavla Vujića

7. Joakima Vujića

8. Heroja Jerkovića

9. Dragiše Lapčevića

19. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođene četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, jedna devojčica i tri dečaka.

JKP „Vodovod : Ko je u utorak bez vode?

Zbog radova na CS Staro Dovarije i rezervoaru Kapetanovina(potisni cevovod),u utorak 20.09.2022 u periodu od 08:00-15:00 časova bez vode će biti potrošači sledećih ulica:

1. Deo Njegoševe (od Karađorđeve do Petronija Šiša)

2. Jovana Sterije Popovića

3. Riste Tešića

4. Petronija Šiša

5. Deo Karađorđeve(krak ka Ulici Petronija Šiša)

6. Pavla Vujića

7. Joakima Vujića

8. Heroja Jerkovića

9. Dragiše Lapčevića

Tehnički prijem radova na dečjem bazenu nakon sanacije oštećenja

Posle oštećenja koje se pojavilo na dečijem bazenu na Gradskoj plaži direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević izjavio je da će biti utvrđeno kako je došlo do oštećenja i čija je to odgovornost.

“Pre nekoliko sati nakon podizanja ustava na brani i pražnjenja Gradske plaže došlo je do mehaničkog oštećenja na podu bazena, što i sami možete videti. U kontaktu smo sa projektantom i izvođačem i narednih dana radićemo na utvrđivanju svih okolnosti i uzroka ovog oštećenja”.

Dečji bazen Užice (Foto: N. Tošić UžiceMedia)

“Moram da priznam da sam ličo razočaran i besan zbg svega ovoga, ali isto tako vas uveravam da ću lično insistirati da se utvrde svi elementi i uzroci a potom i da odgovorni snose posledice”, dodaje Milivojević.

JP “Užice razvoj” kao neko ko je vršio stručni nadzor nad rekonstrukcijom dečijeg bazena, kontolisalo je da svi radovi budu izvedeni u skladu sa projektno tehničkom dokumentacijom i isto tako smo kao što sam već ranije govorio, na predlog stručnog nadzora, uradili i dodatne radove, one koji nisu bili predviđeni projektom, ali smo smatrali da su neophodni. Moram da naglasim da je jedan od vrlo bitnih faktora i činjenica da nam se dečiji bazen nalazi uz samu reku i da tu postoji izvestan uticaj odnosno pritisak vode iz korita na sam bazen”.

Po Milivojevićevim rečima u skladu sa utvrđenim stanjem odgovorni će snositi troškove i sve pravne posledice, piše sajt Grada Užica.

Servis/septembar  – 16. septembar

Zdravstveni centar Užice:  Rođeno sedam beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, četiri devojčice i tri dečaka.

Akcija prikupljanja kabastog otpada u gradu Užicu

Grad Užice u saradnji sa Javno Komunalnim Preduzećima Niskogradnja, Vodovod, Bioktoš, Deponija Duboko, Stan, Toplana i Veliki park, u četvrtak, 15. septembra 2022. god. u periodu od 08:00 do 15:00 časova je organizovao akciju prikupljanja kabastog otpada sa sledećom mehanizacijom:

  • MZ Turica – kamion “Rival”- Niskogradnja.
  • MZ Terazije – traktor-Bioktoš.
  • MZ Rosulje -utovarivač – Niskogradnja i kamion FAP 20 kiper- Vodovod.
  • MZ Centar – kamion sa dizalicom- grajfer-Bioktoš.
  • MZ Lipa – kamion sa dizalicom – grajfer -Bioktoš.
  • MZ Carina – gaz-putar- Vodovod.
  • MZ Krčagovo – traktor- Bioktoš.
  • Opština Sevojno – Zastava 650 – Veliki park

Pored mehanizacije je angažovano i 13 radnika iz navedenih JKP. Prkupljeno je i deponovano na regionalnu deponiju Duboko ukupno 19 tura, težine 36,34 tone kabastog otpada, saopšeno iz JKP „Bioktoš“.

Broj tura i tonaža po Mesnim zajednicama i Opštini Sevojno iznosi:

1. Turica: 3 ture = 4,22 tona

2. Terazije: 2 ture= 4,34 t

3. Rosulje: 4 ture= 17,08t

4. Centar: 2 ture= 2,04t

5. Lipa: 1 tura= 2,3t

6. Carina: 4 ture= 3,12t

7. Krčagovo: 2 ture= 2,12t

8. Sevojno: 1 tura=1,12t

Vreme: Oblačno, kiša


Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i malo svežije, osim na jugoistoku i istoku Srbije gde će se zadržati i dalje toplo vreme. Lokalno se očekuju vremenske nepogode sa gradom, jakim i olijnim vetrom i većom količinom padavina za kratak vremenski period. Duvaće slab i umeren severozapadni, na jugu jugozapadni vetar. Najviša temperatura od 23 na severu do 30 stepeni na jugu i istoku zemlje. 

I u dane vikenda oblačno i osetno hladnije s kišom, dok se na jugu i istoku Srbije očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom i toplije vreme. Maksimalna temepratura do 21 stepen.

Po najavama meteorologa i početkom iduće nedelje promenljivo oblačno, servisne informacije/septembar za ovaj dan.

14. septembar

Zdravstveni centar Užice:  Rođeno pet beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je pet beba, četiri devojčice i jedan dečak.

MUP: Uhapšene dve sobe zbog teških krivičnih dela

Brzom i efikasnom akcijom policija u Čajetini, identifikovala i uhapsila dve osobe: B. R. (1979) iz Zemuna i D. Đ. (1983) državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška telesna povreda i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Oni se sumnjiče da su tokom noći na Zlatiboru „škoda oktavijom“ udarili u „audi“ koji je vozio tridesetogodišnji muškarac koji ih je prethodno pretekao, a potom ga fizički napali i zadali mu više udaraca u glavu i telo.

Nakon toga, jedan od njih seo je u „audi“, odvezao se, a potom na putu ostavio automobil.

Tridesetogodišnjak je, sa teškim telesnim povredama, zbrinut u Opštoj bolnici u Užicu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu, navedeno je u saopšštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

VREME: Sunčano, popodne moguća kiša

Tokom dana malo i umereno oblačno, u većini mesta preovlađivaće sunčano vreme. Posle podne i uveče se u Vojvodini, a ponegde i u centralnim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar umeren i jak, zapadni i jugozapadni. Najviša temperatura od 29 do 34 stepena. 

U petak promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

13. septembar

Zdravstveni centar Užice:  Rođene  tri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su tri bebe, jedna devojčica i dva dečaka.

Vreme: I sunca i oblaka

Nakon svežeg jutra sunčano i toplo tokom dana. Kiša moguća u brdsko planinskim predelima. Maksimalna dnevna do 26 stepeni. 

U sredu suvo i toplije sa maksimalnom dnevnom u pojedinim mestima Srbije i do 31 stepen. U četvrtak z akoji stepen toplije, servisne informacije za ovaj dan.

Zemljotres u Beogradu

U Srbiji  je tokom noći zabeležen masnji potres jačine 2,1 jedinica po Rihterovoj skali, rečeno je Tanjugu u Republičkom seizmološkom zavodu. U Beogradu se osetio kao lako podrhtavanaje posebno u višespratnicama.

09. septembar

Zdravstveni centar Užice:  Rođene  četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

Vreme: Kiša

Tokom dana promenljivo oblačno sa kišom i pljuskovima.

Svežije i u dane vikenda, pa sve 14. septembra zadržaće se promenljivo oblačno, nestabilno i svežije mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

08. septembar

Zdravstveni centar Užice:  Rođene  četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su sedam bebe, četiri devojčice i tri dečaka.

Servisne informacije/septembar  – 07. septembar

Zdravstveni centar Užice:  Rođene  četiri bebe

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođene su četiri beba, tri devojčice i jedan dečak.

Vreme: I danas toplo

I danas sunčano i toplo u užičkom kraju. U Srbiji pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna temperatura do 30 stepeni.

U četvrtak toplo, uz postepeno povećanje oblačnosti u drugom delu dana. Maksimalna temperatura do 31 stepen.

Od petka naoblačenje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Svežije i u dane vikenda, pa sve 14. septembra zadržaće se promenljivo oblačno, nestabilno i svežije mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, servisne informacije/septembar za ovaj dan.

Servisne informacije/septembar  – 06. septembar

Lepe vesti iz porodilišta, rođeno  devet beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je devet beba, tri devojčice i šest dečaka.

Porodilište, bebe (Foto: Pixabay)

Asfaltirani putni pravci u Volujacu

U Mesnoj zajednici Volujac asfaltirano je okko 2,5 kilometara puteva, udruženim sredstvima grada Užica i meštana. Inače, ovo je poslednji asfaltirani putni pravac ugovoren još prošle godine.

Pored “Niskogradnje” u nekoliko mesnih zajendica angažovani su i drugi izvođači, kako bi se do kraja građevinske sezone uradilo sve što je planom predviđeno.

Vreme: Sunčan i topao dan

Pred nama je sunčan i topao dan, ovog jutra u Užicu 15, a na Zlatiboru i u Sjenici 12 stepeni.

U Srbiji vedro, pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren. Najviša dnevna temperatura od 26 do 30 stepeni.

U sredu vreme slično današnjem, u četvrtak toplo, uz postepeno povećanje oblačnosti u drugom delu dana. Maksimalna temperatura do 31 stepen.

Od petka naoblačenje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Svežije i u dane vikenda, pa sve 14. septembra zadržaće se promenljivo oblačno, nestabilno i svežije mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

05. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođeno šest  beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je šest beba, dve devojčice i četiri dečaka.

Vreme: Smena sunca i oblaka

Umereno oblačno, sa sunčanim periodima, u Užicu ovog jutra 16 stepeni, na Zlatiboru 12, u Sjenici 13 stepeni.

U Srbiji i danas smena sunca i oblaka, samo u brdsko-planinskim predelima ređa pojava kratkotrajne kiše. Vetar uglavnom slab. Maksimalna dnevna od 25 do 28 stepeni.

U utorak, sredu i četvrtak pretežno sunčano i toplo.

Za petak meteorolozi najavljuju naoblačenje, a za vikend osetno hladnije.

JKP „Bioktoš“: Odlaganje građevinskog otpada

Sve vrste građevinskog otpada građani mogu odlagati na Deponiju „Sarića Osoje“, radnim danima od 09:00 do 16:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00 časova.

Vrste otpada: građevinski šut i zemlja.

Zeleni otpad se ne odlaže na deponiju “sarića osoje”, već se odlaže na Deponiju „Duboko“ sa ostalim kabastim otpadom. Deponija „Duboko“ je oformila reciklažno dvorište.

Apeluje se na građane da građevinski, zeleni i kabasti otpad ne ubacuju u kontejnere i ne ostavljaju ih pored kontejnera.

Sve informacije koje se odnose na usluge i robu JKP „Bioktoš“ možete dobiti pozivom na broj telefona call centra 031/525-427 i besplatnim pozivom na broj telefona 0800 031-030, navodi se u obaveštenju  JKP „Bioktoš“.

Novo radno vreme Gold gondole

Od danas, ponedeljak, 5. septembra, radno vreme Gold Gondole radnim danima je od 10:00 do 16:00 časova. Poslednja vožnja sa Tornika je u 17:00 časova.
Vikendom (subota, nedelja), Gold Gondola će raditi u periodu od 09:00 do 16:30 časova, dok će poslednja vožnja sa Tornika biti u 17:30 časova.

Vreme: Smena sunca i oblaka

Umereno oblačno, sa sunčanim periodima, u Užicu ovog jutra 16 stepeni, na Zlatiboru 12, u Sjenici 13 stepeni.

U Srbiji i danas smena sunca i oblaka, samo u brdsko-planinskim predelima ređa pojava kratkotrajne kiše. Vetar uglavnom slab. Maksimalna dnevna od 25 do 28 stepeni.

U utorak, sredu i četvrtak pretežno sunčano i toplo.

Za petak meteorolozi najavljuju naoblačenje, a za vikend osetno hladnije.

04. septembar

Vreme: Opet kiša, pljuskovi

Promenljivo oblačno, malo toplije, na krajnjem severu sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severoistočni pravac. Maksimalna dnevna od 25 do 28 stepeni.

Meteorolozi i za sutra najavljuju promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, dok se lokalni pljuskovi i grmljavine očekuju samo ponegde u brdsko-planinskim predelima. Temperatura tokom slična današnjoj, najviša do 28 stepeni.

02. septembar

Zdravstveni centar Užice: Rođeno pet  beba

U užičkom porodilištu u protekla 24 sata rođeno je pet beba, četiri devojčice i jedan dečak.

Vreme: Kiša, pljuskovi, u Ivanjici bilo nevreme

Kiša, oblačno, osetno hladnije, ovog jutra u Užicu 14, na Zlatiboru 11, u Sjenici 13 stepeni.

Kiša slabijeg i jačeg intenziteta i u ostalim mestima Srbije. Suvo samo na severozapadu zemlje.

Pred nama je najhladniji dan ove nedelje, sa maksimalnom dnevnom do 23 stepena. Posle podne i uveče postepen prestanak padavina i razvedravanje, servisne informacije/septembar za ovaj dan.

Nevreme i jaka kiša u opštini Ivanjica. Poplavljeno nekoliko sela, sitaucija u pet ivanjičkih sela teška. U delu opštine proglašena vanredna situacija.

Novo radno vreme Gold gondole

Od ponedeljka 05.09.2022. godine, radno vreme Gold Gondole radnim danima će biti od 10:00 do 16:00 časova. Poslednja vožnja sa Tornika će biti u 17:00 časova.

Vikendom (subota, nedelja), Gold Gondola će raditi u periodu od 09:00 do 16:30 časova, dok će poslednja vožnja sa Tornika biti u 17:30 časova.

Servisne informacije/septembar  – 01. septembar

JKP „Bioktoš“: Pretplatni ugovori za parking

U Parking servisu se mogu sklopiti pretplatni ugovori za parkiranje u II zoni. Ugovor mogu sklopiti građani koji imaju prebivalište na teritoriji grada Užica van zone I i II, odnosno pravna lica i preduzetnici sa sedištem u Užicu ali su van zone I i II.

Takođe, građani koji žive u zoni I i II, kao i preduzetnici sa sedištem u I i II, za drugo i svako naredno vozilo u vlasništvu, mogu sklopiti ugovor za pretplatnu kartu samo za zonu II. Cena pretplatne karte je 1600,00 dinara za građane i 2300,00 dinara za pravna lica i preduzetnike.

Prilikom sklapanja ugovora na uvid pored očitane saobraćajne dozvole i lične karte podnosi se i kopija polise osiguranja za vozilo, saopšteno iz JKP „Bioktoš“ RJ „Parking sesrvis“.

Od četvrtka 1. septembra aktiviraju se đački polasci

JP “Užice razvoj” obaveštava građane, korisnike javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada Užica da će od četvrtka, 1. septembra, biti aktivirani svi đački polasci na linijama zbog početka školske godine.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE.

- Advertisement -