Sajam turizma počeo u Novom Sadu, prisutno više od 250 učesnika iz 14 zemalja, a pored Srbije, tu su izlagači iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije i drugih zemalja.

Ove godine, sajam se održava kao samostalna priredba u okviru jubilarnog, 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji organizuje novosadski sajam.

Ove godine regija – partner je Boka Kotorska, koja objedinjeno prestavlja najznačajnije i najaktraktivnije sadržaje Crne Gore.

Pored Crne Gore, svoju turističku ponudu predstaviti još 240 izlagača iz zemlje i inostranstva, a turističke potencijale užičkog kraja predstavljaju turističke organizacije iz Užica, Bajine Bašte, sa Zlatibora…

Sajam turizma: Užice, Zlatibor, Bajina Bašta

Turistička organizacija Užica nastupa u okviru regije Zapadna Srbija i pored zimske turističke sezone, akcenat je na promociji grada Užica – prestonice kulture Srbije za 2024. godinu.

Užičani na sajmu u Novom Sadu (Foto: FB TO Užice)

Na 54. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu se predstavlja turistička ponuda Zlatibora, koji se predstavlja kao destinacija koju karakteriše raznovrsna ponuda za boravke gostiju svih uzrasta. Nudi mnogobrojne zimske sadržaje pa je tako idealna destinacija i tokom hladnih meseci.

Posetioce štanda Zlatibora očekuju detaljne informacije o predstojećoj zimskoj sezoni kao i noviteti i informacije o sadržajima kojima će „zlatna planina“ i dalje zadržati svoje mesto u vrhu turizma Srbije.

U okviru štanda Zlatibora svoju ponudu predstavljaju brojni hotelijeri i turistički poslenici, tako da će posetioci imati priliku da se detaljno informišu o cenama, popustima koje je turistička privreda pripremila za predstojeći period i upoznaju sa turističkom ponudom Zlatibora za predstojeću zimsku sezonu.

Međunarodni sajam turizma, sa izložbenim delom, bogatim stručnim programom, kao i zabavnim aktivnostima za široku publiku okupio je preko 240 izlagača iz zemlje i inostranstva. Aktivno učešće na sajmu imaju i predstavnici Turističke organizacije „Tara-Drina“ Bajina Bašta, u okviru zajedničkog štanda Regije Zapadne Srbije zajedno sa ostalim članicama Regije.

„Tara-Drina“ Bajina Bašta na sajmu u Novom Sadu  (Foto: FB stranica TO „Tara-Drina“)

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -