Rekonstrukcija se izvodi na deonici državnog puta Zlatibor – Borova Glava u sklopu rehabilitacije magistralnog pravca. Od danas su i radovi na putu Kokin Brod – Pribojska Banja – Jarmova, ova deonica se asfaltira.

Iz JP „Putevi Srbije“ su najavili da će radovi trajati do kraja godine i prema planu trebalo bi da budu završeni 29. decembra. Dakle, prema najavama nadležnih, u januaru naredne godine, ako ne bude kašnjenja, ova deonica bi trebala biti spremna za saobraćaj.

Do tada na ovom delu puta saobraćaj će se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Iz servisnih informacija Javnog preuzeća „Putevi Srbije“ izdvajamo i informaciju da se pored radova na deonici preko Zlatibora izvode i na delu puta Kokin Brod – Pribojska Banja – Jarmova.

Na ovom pravcu je snazi obustava saobraćaja zbog asfalterskih radova, od 19. septembra do 21. septembra ove godine, u periodu od 07:00 do 17:00 časova. Alternativni putni pravac tokom obustave je Kokin Brod – Bistrica – Priboj.

Nepregledne kolone na Zlatiboru (Foto: M.T. UM)

Iz JP „Putevi Srbije“ apeluju i savetuju sve učesnike u saobraćaju, da zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Rekonstrukcija i drugi radovi

A koji bi sve putevi, prema najavama, trebalo da budu završeni do kraja 2023. godine?

Vozači u Srbiju bi do kraja godine trebalo da dobiju mogućnost da voze novim saobraćajnicama na čak osam putnih pravaca. Toliko deonica bi na srpskim koridorima trebalo da bude pušteno u saobraćaj.


Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je da uprkos krizi u svetu neće stati gradnja auto-puteva u Srbiji. Kako za Euronews Srbija kažu u resornom ministarstvu, u 2023. će biti završeno šest deonica na koridorima i još dve brze saobraćajnice.


Pri kraju su neki od radova, gradi se deonica „Miloša Velikog“ do Požege, Moravski koridor do Kruševca, auto-put od Rume do Šapca, kao i deonica budućeg auto-puta ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina i prva deonica auto-puta od Niša ka Prištini, kod Merošine, pisala je Ekapija početkom godine.


U pitanju su ove saobraćajnice:

  1. Saobraćajnica Novi Beograd-Surčin
  2. Obilaznica oko Beograda
  3. Pakovraće – Požega
  4. Moravski koridor do Kruševca
  5. Autoput od Rume do Šapca
  6. Niš-Merdare do Merošine
  7. Brza saobraćajnica do Valjeva
  8. Deonica budućeg auto-puta ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina
Na auto-putu (Foto: Arhiva UM)

A mi podsećamo kako je izlgedalo i kako smo se borili sa gužvom u saobraćaju dok je trajala rekonstrukcija puta od Užica prema Sušici.

Za još korisnih tekstovapratite naš sajt!

- Advertisement -