Rekonstrukcija Ulice Marije Mage Magazinović, u delu kod Narodnog pozorišta, bi trebalo da bude završena za mesec dana. A kroz projekat „Udružimo se“ gradiće se ove godine 13 projekata, ukupne vrednosti 33 miliona dinara.

Prema najavam radovi, koji su počeli pre nekoliko dana, u ulici pored užičkog pozorišta, izvodiće se u dve faze, prva, u kojoj JKP „Gradska toplana“ vrši rekonstrukciju dela toplovodne mreže, čime će se obezbediti kvalitetnije i sigurnije snabdevanje toplotnom energijom kotlarnice „Blok Zlatibor“.

Po planu je zatim da JKP „Vodovod“ radi zamenu dotrajalih vodovodnih cevi na tom potezu.

Radi se i gasni kondenzator za Narodno pozorište Užice.

Rekonstrukcija ulice, po najavama, će trajti oko mesec dana, a po završetku deo ulice u kome se izvode radovi biće asfaltiran u punom profilu.


Dok radovi u Ulici Marije Mage Magazinović ne budu završeni biće i dalje zatvorena za saobraćaj deonica od raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra I do raskrsnice sa Kosovskom ulicom. U smeru prema gradu, sabraćaj je preusmeren na Kosovsku ulicu, u prvoj fazi radova.

Ovih dana na društvenim mrežama su kružili snimci izlivanja vode i kanalizacije u ovom delu grada, uz pogrdne komentare upućene gradskim vlastima.

Radovi u Ulici Marije Mage Magazinović (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Rekonstrukcija Ulice i Program “Udružimo se”

Osim pomenute Ulice Marije Mage Magazinović plan je da se u ovoj godini gradi još, u pitanju su nova igrališta, parkovi i sportski tereni, uređenje javnih površina, a kroz kroz projekat „Udružimo se“ predviđena je realizacija 13 projekata, od ukupno 25.

Za tu namenu je izvojeno 33 miliona dinara od čega su 22 miliona iz gradskog budžeta i 11 miliona kofinansiranje od strane Švajcarske vlade kroz program koji realizuje “Helvetas”.


U okviru ovog programa, koji je postao primer dobre prakse za ostale lokalne samouprave u prethodnom periodu radilo se na oko 40 lokacija. Neki projekti su završeni do kraja, a neki se u dogovoru sa građanima rade u nekoliko faza, rekao je član Gradskog veća Miodrag Petković, dok će ostali projekti biti delom finansirani iz budžeta za narednu godinu, a delom kroz naredni ciklus užičkog programa lokalnog partnerstva “Udružimo se”.

Za još informacija, tekstova, reportažapratite naš sajt!

- Advertisement -