Radmila Baćković Šojić, diplomirani ekonomista, postavljena je za načelnicu Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, na sednici Gradskog veća održanj 14. januara, u Užicu, kada je i doneto rešenje kojim se imenuje.

Članovi Gradskog veća usvojili su godišnje programe tekućeg održavanja komunalnih objekata i izgradnje komunalne infrastrukture.

Za održavanje u ovoj godini planirana je suma od 251 miliona dinara, dok će u izgradnju biti uloženo 1,3 milijarde dinara. Održavanje obuhvata, između ostalog, čišćenje i pranje ulica, uređenje i održavanje javnog zelenila, javne rasvete, kišne kanalizacije.

Najviše para za putnu mrežu

Kod ulaganja u komunalnu infrastrukturu najviše novca, 300 miliona dinara, biće namenjeno u putnu mrežu, 195 miliona u javni prevoz, 79 miliona u primarnu vodovodnu mrežu. Za udruživanje sredstava sa mesnim zajednicama u 2022. godini, grad je opredelio 99 miliona dinara.

Gradsko veće odlučilo je da dodeli porodicama, njih pet, jednokratnu novčanu pomoć namenjenu ublažavanju štete od požara koji su ih zadesili.

Sredstva su data i užičkom Crvenom krstu za finansiranje aktivnosti koje su oni imali na sprovođenju vakcinacije.

Trg partizana (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -