Prvi „Zlatibor kup“ – međunarodni turnir okupio preko 90 ekipa iz regije, a nadmetalo se preko hiljadu malih fudbalera u šest starosnih kategorija. A ko su pobednici?

Završen prvi „Zlatibor kup“

Prvi međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor kup“ završen je utakmicama završne faze takmičenja u svim kategorijama. Turnir je trajao tri dana a okupio je preko 1000 učesnika iz preko 90 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Kod svih starosnih kategorija od najmlađeg 2015. godišta do najstarijih fudbalera i fudbalerki na turniru koji su 2009. godište prisutan je bio veliki takmičarski duhali je u prvom planu bilo druženje i sportsko i fer nadmetanje.  

Mali fudbaleri na Prvom zlatiborskom kupu (Foto: TO „Zlatibor“)

U „žaru borbe“ mogla se videti i po neka suza mladih takmičara ali generalno svi nose lepe uspomene sa Zlatibora uz iskazanu želju ekipa da ovaj događaj postane tradicionalan. Kao uspomenu na ovaj turnir svaki učesnik dobio je majicu i medalju a najbolje ekipe i pojedinci dobili su i pehare. Tokom svih dana takmičenja na tribinama stadiona „Švajcarija“ bio je prisutan veliki broj gledalaca koji su zdušno bodrili svoje mališane i tako na pravi način upotpunili i ulepšali ovu manifestaciju.

Organizaciju turnira pomogli su i bivši fudbalski asovi Vladimir Mudrinić, kao i Milan Biševac koji je nagradio najboljeg igrača najstarije generacije 2009 sedmodnevnim besplatnim  boravkom na svom „FOOT ELITE“ kampu koji se ovog leta održava na Zlatiboru.

Organizatori turnira su Opština Čajetina, Turističko-Rekreativni kompleks Zlatibor, Turistička organizacija „Zlatibor“, Sportski centar Čajetina i Sportski savez Čajetina. Partneri su bili Dino Park, Gold Gondola i Kulturni centar Zlatibor koji su se postarali da uz samo takmičenje deca imaju ispunjen i sadržajan ostatak svog boravka na „zlatnoj planini“.

Pobednici Zlatibor kupa 2022 su:

Godište 2009 – OFK TITOGRAD

Godište 2010 – AKADEMIJA ĐORĐE PETROV

Godište 2011- FK ŽUPA

Godište 2012 – FK CRVENA ZVEZDA

Godište 2013 – FK CRVENA ZVEZDA

Godište 2014 – ŠF RABONA

Godište 2015 – ŠF NOVANTE

Najava takmičenja na Zlatiboru

Na terenima popularne „Švajcarije“ ocrtano je osam terena za igru, a ekipe su podeljene po godištima 2009-2015. Na turniru učestvuje preko 90 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Austrije, Makedonije, Republike Srpske.

Svečano otvaranje turnira je započelo defileom svih učesnika kroz centar turističkog mesta, gde su mališani imali priliku da uz muziku i druženje upoznaju svoje buduće sportske rivale.

Početak turnira obeležen je vatrometom a pored sportskog nadmetanja, učesnici će imati priliku da upoznaju Zlatibor kroz različite aktivnosti koje su za njih obezbedili partneri ovog turnira kao što su vožnja gondolom, poseta Dino parku kao i gledanje projekcija filmova u Kulturnom centru Zlatibor.               

Utakmice se igraju svakodnevno od 09:00 do 19:00  časova do 2. maja, kada je završetak turnira i proglašenje najboljih ekipa.

Međunarodni Zlatibor kup 2022. (Foto: TO „Zlatibor“)

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -