Da su i ove godine novogodišnji praznici bili veoma uspešni za turističku privredu Zlatibora govore i zanimljivi podaci. U novogodišnjoj noći na koncertu jedne od najpoznatijih muzičkih zvezda Balkana, Dragane Mirković, na Kraljevom trgu bilo je oko 50.000 ljudi, a slobodno mesto u zlatiborskim kafićima i restoranima bilo je gotovo nemoguće pronaći.

Proteklim praznicima zadovolji su i hotelijeri čija je popunjenost bila preko 95 odsto, kao i izdavaoci privatnog smeštaja kod kojih je zabeležena popunjenost od oko 90 odsto.

Sezona je dobro počela i za Ski centar Tornik, gde je tokom prazničnih dana u zimskim sportovima uživalo preko 5.000 skijaša.

Veliko interesovanje posetioca Zlatibora bilo je i za zabavne parkove, pa je tokom proteklih praznika Dino park posetilo do 5.000 gostiju.

Dobrim rezultatima može se pohvaliti i Ski škola, u okviru Avantura parka gde veliki broj dece i početnika pravi svoje prve korake na skijama, a iskusni skijaši uživaju u noćnom skijanju.

Imajući u vidu da je tokom proteklih praznika na Zlatiboru dnevno boravilo do 30.000 gostiju i ugostitelji su imali pune ruke posla. Restorani i kafići bili su danonoćno popunjeni, a prema njihovim rečima gosti su bili najviše zainteresovani za poznate zlatiborske specijalitete, pa se na Zlatiboru dnevno prodavalo čak do 6.000 komplet lepinja i preko 12.000 pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja.

Zimski sportovi privlače mnoge goste (Foto: TO Zlatibor)

U prilog činjenici da je Zlatibor zabeležio rekordnu posetu govore i podaci da se na pojedinim lokacijama prodavalo i do 800 palačinaka, a picerije su isporučile oko 2.500 pica dnevno. Posla je bilo i za zlatiborske taksiste koji su beležili do 2.500 vožnji dnevno, što i nije čudno ako se uzme u obzir da je samo u novogodišnjoj noći popijeno preko 2.000 litara kuvanog vina i rakije.

Trenutno na planini ima i do 50 centimetara snega, skijališta i 
sankališta rade punim kapacitetom, pa Zlatibor spremno dočekuje nove goste. Velika posećenost očekuje se i za vreme predstojećeg zimskog raspusta, a svi lokaliteti i sadržaji i dalje će biti otvoreni za posetioce
, navedeno je u informaciji Turističke organizacije Zlatibor. www.zlatibor.org.rs

- Advertisement -