O romanu će razgovarati: autor Svetislav Basara, književni kritičar Petar Arbutina i direktorka Narodne biblioteke Užice Dušica Murić.  Odlomke iz romana čitaće glumac Momčilo Murić.

Svetislav Basara je rođen u Bajinoj Bašti 1953. godine. Autor je blizu 30 romana, a piše i eseje, kratku prozu, priče. Dvostruki je dobitnik Ninove nagrade – za roman „Uspon i pad Parkinsonove bolesti“ (2006) i za roman „Kontraendorfin”(2020). Godine 2012. našao se u najužem izboru za ovo priznanje sa romanom „Majn kampf“.

Za knjigu „Mongolski bedeker“ dobio je „Nolitovu nagradu“, dok mu je roman „Anđeo atentata“ doneo priznanje Srpskog književnog društva „Biljana Jovanović“ i „Isodora Sekulić“.  Takođe, prvi je dobitnik nagrade Fonda „Borislav Pekić“.

Najpoznatija Basarina dela: „Fama o biciklistima“, „Početak bune protiv dahija“, „Sveta mast“, „Kinesko pismo“, „Mongolski bedeker“, „Pušači crvenog bana“, „Očaj od nane“, „Na gralovom tragu“ („Fama o biciklistima“, drugi deo), „Virtualna kabala“, „Tamna strana meseca“ i druga.

Promocija knjige je u petak, 18. juna, u 19 sati, na platou ispred užičke Narodne biblioteke.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete videti na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -