Radnici JKP „Bioktoš“ uklonili su ova dva stabla zbog, kako je nevedeno iz užičke lokalne samouprave, izgradnje kružnog toka.

Član Gradskog veća Ivan Stanisavljević izjavio da je Grad Užice u prethodnom periodu činio sve da poveća broj stabala, i da im nije cilj da uklanjaju zdrava, ali da se to ovoga puta čini iz opravdanih razloga, jer su predviđena projektom za izgradnju kružnog toka.

– Potrudićemo se da nađemo neke druge dve lokacije da posadimo dva nova stabla zbog ovih koje moramo da uklonimo. Takođe, na jesen je planirana realizacija novog pošumljavanja u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine na površinei od 2 ha gde će biti zasađeno novih 5 200 sadnica, rekao je Stanisavljvić.

On je za gradski sajt izjavio da je „izgradnja kružnog toka jedan od osnovnih preduslova za ubrzanje saobraćaja u ovom delu grada, što će doprineti kako rasterećenju, tako i smanjenju aerozagađenja u narednom periodu.

Takođe, u okviru pripremnih radova deo parkinga kod Tehničke škole će biti odvojen odnosno obezbeđen za deponovanje otpada gde će biti postavljeni kontejneri za građevinski otpad. U toku vikenda biće postavljena i zaštitna ograda na delu gde se formira gradilište.

Novi kružni tok na raskrsnici kod užičkog Narodnog muzeja (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete pogledati na Užicemedia.

Hroniku kovid – 19 tokom maja možete videti na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -