23. decembar

Komemorativna sednica povodom smrti Vasilija Mićića, predsednika kompanije “Putevi Užice” i vlasnika hotela „Palisad“ biće održana u čevrtak, 24. decembra u 12.00 časova u Gradskom kulturnom centru Užice.

Opelo i sahrana Vasilija Mićića obaviće se 26. decembra na Novom groblju u Beogradu.

21. decembar

Predsednik Kompanije ”Putevi Užice” Vasilije Mićić preminuo je u Moskvi od posledica komplikacija izazvanih koronavirusom, saopšteno je iz Kompanije.

Svoj radni vek i život Mićić je posvetio graditeljstvu i unapređivanju sposobnosti i ugleda građevinske industrije u zemlji i svetu, navedeno je između ostalog u saopštenju.

Vasilije Mićić je rođen u selu Rožanstvo. Osnovnu školu je završio u Rožanstvu i Sirogojnu, a srednju u Užicu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Vasilije Mićić (Foto: Klub privrednika)

Odmah po završetku fakulteta, 1971. godine počinje da radi u „Putevima“ iz Užica, a 1986. postaje direktor ovog preduzeća koje tada izvodi velike radove u Iraku, Rusiji i Izraelu.

Kompanija ”Putevi Užice” spada u red naših najpoznatijih firmi, postoji više od 55 godina, realizovala je brojne projekte iz oblasti niskogradnje i visokogradnje u Srbiji i svetu.

U Rusiji 1992. godine osnovao je svoju firmu za nisku i visoku gradnju koju razvija i grana u više preduzeća.

Užički „Putevi“ sa Mićićem postaju sinonim dobre gradnje kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou. Izgradio je i rezidencije za dva ruska predsednika, Vladimira Putina i Borisa Jeljcina.

U toku privatizacije postao je većinski vlasnik domaćih firmi „Putevi Užice“, „Granit peščar“ Ljig, „Putevi“ Novi Pazar i ugostiteljsko hotelskog preduzeća „Palisad“ na Zlatiboru.

Zahvaljujući Mićiću, hiljade radnika iz Srbije, najviše iz užičkog kraja, bilo je angažovano u radovima koje je izvodio u svetu, posebno u Rusiji.

Dobitnik je mnogih državnih priznanja za dostignuća u privredi, kao i priznanja Mesne zajednice Rožanstvo za izuzetan doprinos razvoju sela.

Vaso Mićić je bio poznat kao veliki humanista i donator brojnih socijalnih i kulturnih akcija i institucija, posebno u rodnom kraju.

Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, sinove Vladimira i Miroslava, unuke Luku, Vasilija i Miu.

Kolektiv kompanije “Putevi Užice”, poslovni partneri u zemlji i inostranstvu, užički kraj, a posebno Rožanstvo pamtiće ga kao velikog dobrotvora, čoveka nepresušne energije i ogromnog znanja.

Mićić će biti sahranjen u Srbiji, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

- Advertisement -